Si estàs sa, i t'agraden els ous, no tens per què limitar el seu consum a un parell de vegades per setmana. Final al mite del colesterol.

Els beneficis de menjar ous

La seva fama no és merescuda. I és que malgrat haver crescut amb la idea que no era bo menjar ous tots els dies. El cert és que aquesta afirmació manca, cada vegada més, de fonaments. De fet, són diversos els estudis que han demostrat que pesen més els seus beneficis sobre la salut que els suposats riscos que produeix. Sense anar més lluny, un de publicat pel Departament d'Educació Física i Esportiva de la Facultat de Ciències de l'Esport de la Universitat de Granada. Negava la relació existent entre aquest aliment i les malalties cardiovasculars.

Cada ou té unes 70 calories

Ara bé, això no vol dir que l'ou no tingui colesterol. Però sí que per valorar la hipercolesteronemia és necessari valorar el balanç que hi ha entre els greixos saturats i les insaturades. I en aquest sentit, l'ou aporta 3,6% àcids grassos insaturats. Un 1,6% de poliinsaturats. I, només un 2,8% de greix saturat. Per la qual cosa el seu efecte està bastant limitat.

Ous i Alimentació

Com a nutrient, l'ou és, juntament amb la carn i la llet de vaca, d'un valor biològic complet. És una excel·lent font de proteïna, ideal per començar el matí. Sobretot en el cas de persones que realitzen exercici físic.

Amb aproximadament 70 calories per unitat, aporta multitud de vitamines i minerals. A més d'antioxidants com la luteína i la zeaxantina, que actuarien de forma positiva davant d'un cas d'ateromatosis. També conté lecitina, un element hidrosoluble que precursa l'aparició de turó. Ajuda la prevenció de malalties hepàtiques, aterosclerosi, alteracions de creixement, infertilitat, etc.

Per això és un dels aliments que no han de faltar en la teva dieta. Per mantenir la musculatura no només cal recórrer a aquestes rutines de gimnàs, sinó també alimentar-se adequadament.

En definitiva, incorporar els ous a la dieta diàriament no té per què resultar perjudicial per a la salut. I si bé és cert que hi ha persones que tenen predisposició a l'hora d'absorbir el colesterol, amb restringir el seu consum general de greixos saturats seria suficient. Per tot això que hem explicat, és positiu que desterrem mites sobre els ous en l'alimentació, que com dèiem han tingut fama dubtosa durant molt temps.

A més, no és tant l'ou en si, sinó la seva forma de cuinat, la qual cosa pot influir en els seus efectes en l'organisme. Sempre és millor bullit, ja que en fregir-lo saturem els greixos monoinsaturats i poliinsaturats de l'oli, perdent nutrients saludables i l'acumulació de triglicèrids.