T'encanta la xocolata, però vols cuidar-te i l'evitar per mantenir la línia? Hi ha un pa de pessic saludable de xocolata intensa que és la recepta ideal per als que no poden resistir-se a la temptació de la xocolata. És un pa de pessic fàcil de preparar, saludable i amb un sabor espectacular que ens sadollarà per exemple, a l'hora de berenar.
Un pa de pessic ideal per al berenar
El primer de tot que necessitem saber, són els ingredients, que són els següents:
- 150 g de farina de civada
- pell de taronja seca
- 25 g de cacau pur en pols
- 100 g de clara d'ou
- 2 ous sencers
- 140 g de moniato rostit en pasta
- 1 cullerada de pasta de coco
- 1 cullerada d'oli de coco
- 100 g de formatge batut
- 15 g de llavors de rosella
- 1 dàtil
- sal
- 1 sobre de llevat
Quant a l'elaboració, aquests són els principals passos a seguir:
- Encenem i preescalfem el forn a 180è
- Preparem un motllo folrat amb paper de forn.
- Pesem els flocs de civada i els molem per aconseguir farina.
- Mesurem i preparem la resta d'ingredients i ho barregem tot juntament amb la batedora o pastadora i el llancem al motllo.
- L'enfornem durant 40 minuts i quan estigui, el traiem, el desemmotllem i el deixem refredar en una reixeta.
És un pa de pessic sa, esponjós i amb tot el sabor, en el qual hem de destacar que doncs no porta res de sucre i zero gluten.
Una opció ideal per prendre en l'esmorzar o per portar a l'oficina, omplir-lo de melmelada per a un pastís tipus Sacher, amb iogurt grec i fruita. A més, per a mitja tarda també pot ser una opció a tenir en compte, així com per abans d'anar a fer un entrenament esportiu.
Si et preguntes quins són els beneficis del moniato, aquests són alguns dels més importants:
- És ric en betacarotens: t'ajuda a cuidar la teva pell i mantenir-la hidratada (ajuda a mantenir i potenciar el bronzejat), i és molt bo per a la vista. A més, són una gran aportació de magnesi, potassi i ferro.
- És més saludable que la patata: el moniato té menys càrrega glucèmica que el seu parent més propera, la patata. El seu contingut en fibra pectina evita que la insulina es dispari de forma incontrolada i et manté sadollat/a durant més temps. Evitant així les hiperglucèmies.
- És un carbohidrat molt saludable: en tractar-se d'un aliment supernutritiu t'aporta les vitamines i aminoàcids essencials necessaris que t'aportaria un altre carbohidrat, per exemple, la patata, però amb molt menys sucre en sang. És a dir que és un carbohidrat ideal si la teva meta és perdre pes o mantenir-se fit.