Entre les fruites tropicals que estem veient aquests últims dies en aquesta secció, ens en faltava una de les més consumides, especialment en llatinoamèrica: la papaia.

D'entre les propietats de la papaia, podem dir que té un elevadíssim contingut hídric, per la qual cosa el seu valor calòric és molt baix, la quantitat d'energia més gran l'aporten els hidrats de carboni.

A causa de la gran quantitat d'aigua que posseeix, la seva textura és molt tova, per la qual cosa és ideal en persones amb problemes de masticació.

És rica en potassi, pel que resulta recomanable per a persones que tenen la tensió elevada, també els qui prenguin diürètics, expulsen mitjançant l'orina el potassi, per la qual cosa el consum d'aquesta fruita serà beneficiós perquè no tinguin dèficit de potassi.

Una fruita molt consumida en llatinoamèrica

Més propietats de la papaia

  • Aporta el 100% de les quantitats recomanacions diàries de vitamina C, per la qual cosa augmenta l'absorció de ferro, especialment d'interès en persones amb anèmia ferropènica, quan 'l'organisme no té prou ferro '''.
  • Es pot destacar el seu contingut a l'enzim papaïna, facilitant la digestió.
  • El seu contingut en fibra afavoreix el trànsit intestinal, a més les petites llavors que conté li confereix efectes laxants.
  • Estudis recomanen aquesta fruita tropical en casos d'acidesa gàstrica i pirosis.
Papaia
Papaia

Com conservar i madurar la Papaia?

La pell de la papaia passa de ser color verd, a groc i taronja a mesura que madura, però no és en l'únic que ens hem de fixar per gaudir d'ella en un punt perfecte de maduresa.

Per saber si la polpa està en un punt òptim de consum, podem pressionar lleument la papaia. Si cedeix lleument a la pressió i la zona de la tija desprèn una delicada i dolça aroma, podem preparar-nos per gaudir-ne.

A causa de la sensibilitat de la seva pell, la papaia és molt sensible als cops i canvis de temperatura, la qual cosa la converteix en una fruita molt perible.

Si la papaia és verda i volem deixar-la madurar, el recomanable és deixar-la a temperatura ambient fins que el seu color es torni groguenc.

Malgrat ser una fruita tropical molt sensible, la papaia es conserva millor que altres fruites tropicals durant uns dies a la nevera . Si volem conservar-la més temps es recomana, igual com amb el mango, pelar i trossejar la polpa, per guardar-la al congelador dins d'un recipient o bossa hermètica.

Com preparar i menjar la Papaia?

La manera més habitual de consumir papaia, és com a fruita fresca en postres o formant part d'una amanida, tallada en trossos i sense pell.

A causa de la tova textura de la seva polpa, podem realitzar un tall al llarg de la papaia, afegir una mica de llimona o llima espremuda i gaudir-ne amb ajuda d'una cullera. Les llavors també són comestibles, a més de beneficioses per a la salut, sempre que es faci de forma moderada.