El pastís de formatge són les millors postres que, per a molts, poden existir. I no només com postri, pot servir com a dinar, berenar... i en el cas d'aquesta que et portem en aquest article, també com pre i postentrenament. I és que existeixen moltes maneres de fer el pastís de formatge, però ens hem interessat per una de saludable, i rica en proteïna.
Es tracta d'un pastís de formatge fitnes proteic per cuinar al forn (totalment casolana), amb formatge fresc batut, formatge tipus philadelphia, sense nata i sense sucre. La delícia de tota persona que es preocupi una mica per la qualitat dels ingredients dels aliments que menja i que vulgui cuidar-se.
Un pastís ideal pre i postentrenament
Aquest pastís de formatge és ric en proteïna, el que et permetrà augmentar la teva aportació proteica diària independentment de si el teu objectiu és guanyar massa muscular o perdre pes. Depenent del teu objectiu, només hauràs de controlar la mida de la ració.
Si ja t'estàs preguntant com i amb què es fa, et deixem algunes instruccions bàsiques i t'animem a provar. Primer de tot, anem amb els ingredients:
- 500 g de formatge d'untar light (tipus philadelphia)
- 300 ml de formatge fresc batut
- 6 ous
- 1 scoop de proteïna de vainilla pots substituir per un scoop de farina de civada
- Aroma de vainilla
- 2 cda d'edulcorant líquid
- 30 g de formatge curat
Una vegada tenim els ingredients llestos, veurem l'elaboració del nostre pastís de formatge pas a pas:
- Preescalfa el forn a 180 graus.
- Bat tots els ingredients en conjunt amb l'ajuda de la thermomix o una batedora de mà.
- Corregeix dolçor, encara ets a temps d'afegir edulcorant.
- Posa paper de forn en el fons i els laterals del motllo. Si mulles una mica el paper, et serà més fàcil donar-li forma.
- Posa el pastís al forn i cuina a 180 graus durant 45 minuts (si t'agrada que l'interior sigui cremós) o durant 55 minuts si t'agrada el pastís quallat.
- Quan l'assequis del forn deixa-la reposar 4-5h a temperatura ambient.
- Llesta per degustar!
El consum recomanable de proteïnes als menjars ha de ser entre el 30-40%, però cal tractar que la majoria siguin proteïnes sense greix saturada.
Si el que volem és perdre pes i greix corporal hem d'elevar el consum a un 50% de la nostra alimentació i reduir l'aportació de greixos a un 20%. Així que aquest pastís de formatge és una idea més per a la nostra dieta sana i equilibrada, amb la qual cosa t'animem a donar-li una oportunitat.