Els diabètics sempre han de tenir una dieta molt estricta amb la intenció que els seus nivells de sucre no variïn, és per això que aquí coneixeràs dades ben interessants sobre el iogurt com a part d'aquesta dieta. I és que un estudi realitzat per científics de la Unitat Epidemològica de la Universitat de Cambridge va descobrir que menjar iogurt amb assiduïtat pot reduir el risc de diabetis tipus 2, la més comuna entre la població. Segons aquest estudi, consumir un mínim de quatre racions i mitja a la setmana (una ració estàndard és de 125g) redueix un 28% les possibilitats de desenvolupar la malaltia en comparació amb els no consumidors. Els seus efectes beneficiosos es troben en la quantitat i la qualitat de les seves proteïnes, ja que els aminoàcids presents en aquestes semblen augmentar la capacitat de secretar insulina. Un efecte particularment important en persones amb diabetis tipus 2, que tenen l'esmentada capacitat disminuïda.

Molts estudis cap a la mateixa direcció

L'únic lacti que poden consumir els diabètics amb la finalitat de reduir el risc de pujar o baixar el nivell de glucosa, és el iogurt, gràcies a la gran quantitat de bacteris probiòtics que es troben en ell. No obstant això, antigament es creia que el formatge i la llet, també complia aquest benefici, però després de diversos estudis, els científics van provar que el iogurt, és l'únic que té la capacitat de reduir el risc de contreure diabetis tipus 2. Matemàticament seria: en consumir 28grams de iogurt, es té un 18% de probabilitat que l'individu tingui el risc de patir aquesta malaltia.

Iogurt natural, un aliment fàcil de combinar

És curiós que els bacteris probiòtics, són les encarregades de millorar el perfil de greixos i de l'estat antioxidant que presenta cada individu que tingui diabetis nivell 2, controlant la hipertensió arterial, regulant la glicèmia i reduint la resistència davant de la insulina, els factors de la qual són claus per als diabètics.

Una altra dada important del iogurt com a part del menjar d'un diabètic, és que ajuda que la persona realitzi una bona digestió, per la qual cosa, es pot manejar millor els nivells de sucre a la sang, evitant qualsevol vicissitud que pugui presentar el pacient amb diabetis tipus 2, el qual és el més comú.

Es pot destacar que el iogurt natural i el descremat són perfectes per implementar en les dietes dels diabètics, ja que els industrials que venen amb fruites, presenten un percentatge major de sucre que pot afectar la glicèmia, per tant, és important que es triï un iogurt adequat per a l'alimentació del diabètic, amb l'avantatge que es pot trobar a qualsevol part del món. A més, com ja sabem el iogurt natural es pot combinar amb molts aliments (cereal, fruita natural, llavors...) amb què les possibilitats són moltes per a un aliment tan sa com aquest.