Els aliments procedents del mar solen ser entre els més recomanables per a la nostra salut, en general. Entre ells, tret d'excepcions comptades, el peix apareix habitualment com un dels aliments més saludables. No només està carregat de nutrients, sinó que és una rica font de proteïnes i es pot incorporar fàcilment a molts plats.

Beneficis del marisc per a la salut

Però a més del peix, el marisc també té els seus avantatges. Si bé és cert que no forma part de la nostra taula tan freqüentment, hi ha diverses raons per considerar-ho com un aliment beneficiós. Per això, a continuació enumerarem les més rellevants.

Bona font de vitamina D

És de sobres conegut el fet que la principal font de vitamina D és una moderada exposició diària a la llum solar. Però durant els mesos d'hivern no és possible captar aquests rajos de sol a tot arreu. La vitamina D s'encarrega d'impulsar moltes funcions al cos, sent potser la més preuada l'absorció de calci i fòsfor, i la de facilitar el funcionament normal del sistema immunitari.

Afortunadament, els mariscos són una de les millors fonts de vitamina D al costat d'alguns peixos blaus com el salmó, les sardines i la tonyina, per la qual cosa incloure marisc en la dieta amb certa regularitat pot ajudar-te a maximitzar la teva ingesta general de vitamina D.

Rics en omega 3

Els àcids grassos omega 3 són essencials per a la nostra salut i, malgrat això, al voltant del 40% de la població no els consumeix en la quantitat adequada. El consum d'omega 3 facilita conservar una bona vista, permet combatre la inflamació i fins i tot pot ajudar a estimular la funció cerebral. Encara que l'omega 3 pot obtenir-se a través de suplements, el marisc continua sent una de les millors fonts alimentàries d'àcids grassos omega 3 disponibles.

Plat de marisc / Pixabay

Bona font de proteïna

La proteïna és un macronutrient vital per al cos. Sense una font saludable de proteïnes, els músculs comencen a descompondre's i no sanen adequadament quan es produeixen danys o després d'un entrenament extenuant.

Els mariscos són una font de proteïna molt magra i natural, la qual cosa els converteix en un excel·lent aliment per a qualsevol persona preocupada per la seva salut. A més, com més varietat es pugui afegir, millor, ja que les diferents fonts de proteïnes proporcionen una varietat de vitamines més gran i minerals essencials.

Ajuden a millorar la qualitat del son

Quan estàs constantment en moviment, pot ser difícil dormir bé a la nit. Hi ha molts nutrients essencials que ajuden a induir un bon son i donen suport al ritme circadiari natural. Entre ells hi ha el triptòfan, la vitamina B6, el magnesi, el calci i la vitamina D. I aquests nutrients vitals es troben habitualment en els mariscos, per la qual cosa incloure'ls en el sopar saludable pot ajudar-te a garantir que dormis prou.

Afavoreixen la salut mental

Els àcids grassos omega 3 i la vitamina D són dos dels nutrients més essencials per a la funció cognitiva i la salut mental. De fet, moltes persones a tot el món pateixen una condició anomenada Trastorn Afectiu Estacional, que s'atribueix a la falta de vitamina D a l'hivern a causa de l'exposició limitada al sol. A més, se sap que les persones amb depressió i ansietat solen patir una ingesta més baixa d'àcids grassos omega 3. Per això, incorporar més peixos i mariscos en la dieta de manera regular pot ajudar a afavorir la salut mental.