Ets una fan de la pizza? Moltes persones sense cap dubte responen que sí. Però no és menys cert que molts tampoc volem renunciar a cuidar-nos. Perquè ambdues coses no siguin contradictòries, hem volgut preparar massa de pizza integral, sens dubte, una tasca més laboriosa per comprar-la ja preparada. Però les pizzes preparades contenen farines i olis refinats, formatge de poca qualitat, embotits i carns processades, conservants, aromes i molta sal, mentre que si la fas a casa tindràs el control sobre els ingredients que portarà, a més que serà de més qualitat que qualsevol de les que compris al supermercat.

Una pizza per controlar els ingredients que mengem

Què et sembla poder sopar una pizza integral feta 100% amb farina integral, oli d'oliva i molts vegetals? És molt més saludable. I hi ha un truc perquè no et costi preparar-la: fes més quantitat de massa de la que necessites i guarda-la al congelador per a un altre dia en què també et vingui de gust una deliciosa pizza integral.

Primer de tot, veurem com preparar massa de pizza integral:

Ingredients:

  • 400 g de farina integral (del cereal que prefereixis; fins i tot pots barrejar diferents cereals i farina de llegums)
  • 40 g d'oli d'oliva verge extra
  • 250 ml d'aigua
  • 1 sobre de llevat
  • 1 culleradeta de sal

pizza integral

Pizza integral, una opció per al sopar

Preparació:

  1. En un bol, barreja l'aigua, l'oli d'oliva i la sal. Després, a poc a poc, afegeix la farina, integra-la bé a la barreja i pasta. Pots fer-ho amb les mans o amb l'ajuda d'un robot de cuina. L'ideal és deixa reposar la massa durant tota la nit, però, en cas d'escurçar el temps, almenys un mínim d'1 hora.
  2. Dona-li forma a la massa amb les mans o amb l'ajuda d'un corró.
  3. Si vols una pizza fina, la massa ja està a punt per posar-li els ingredients que prefereixis. Però si vols que la massa sigui més gruixuda, deixa-la fermentar de nou perquè augmenti el seu volum i després afegeix els ingredients.
  4. És el moment d'enfornar la teva pizza integral: amb el forn calent a uns 200 ºC, introdueix la pizza i deixi que s'enforni durant uns 15 o 20 minuts, o fins que estigui al teu gust!

I si t'estàs preguntant amb quins ingredients combinar la massa de pizza integral, aquestes són algunes de les idees que et proposem:

Pizza La Roja

Aquesta pizza es prepara amb pebrots escalivats, albergínia, ceba i pebre vermell de la Vora. Una veritable delícia!

Pizza Valtellina

A aquesta pizza cal llançar-li tomàquet triturat, pernil, bolets, formatge parmesà, mozzarella, algunes fulles de ruca i orenga. Riquíssima!

Pizza mediterrània

Amb una base de tomàquet triturat, aquesta pizza es compon de pebrots, xampinyons, ceba, olives i mozzarella. Per llepar-se els dits!