La caiguda del cabell pot produir-se per moltes raons diferents, encara que en molts casos, està relacionada amb qüestions d'alimentació. Una dieta pobra a determinats nutrients, pot provocar carències que afecten la bona salut de la pell o el cabell. El cos humà i tots els òrgans es nodreixen de les substàncies que contenen els aliments que es consumeixen.
Quan la dieta és desequilibrada, poden aparèixer problemes de salut tals com envelliment prematur, arrugues a la pell, taques o la caiguda del cabell prematura. Per això és molt important mantenir una dieta saludable, en la qual s'incloguin aliments naturals de tots els grups. No obstant això, existeixen certs aliments que són especialment favorables en aquest sentit.
Els canvis d'estació afecten el cabell
Aliments que milloren la salut del cabell
La caiguda del cabell és molt comuna i en la majoria dels casos es relaciona amb un problema ocasional. Els canvis d'estació, l'estrès i els estats d'ansietat, la temperatura ambiental i per descomptat, la falta de vitamines, són les causes més freqüents. No obstant això, la pèrdua del cabell pot ser un símptoma d'alguna malaltia i no està de més acudir al metge si es tracta d'una pèrdua important. Realitza una revisió completa per assegurar-te que no hi ha res més ocult.
Si vols millorar la salut del teu cabell des de casa, quan es tracta d'un problema que en principi no sembla greu, pots provar d'introduir aquests aliments en la teva dieta. Es tracta d'aliments naturals que pels seus components, resulten de gran ajuda a l'hora de millorar la salut de la pell o el cabell. Amb uns petits canvis en l'alimentació, podràs notar grans canvis.
Ous
En l'actualitat l'ou s'ha demostrat ser un dels aliments amb millor composició nutricional, gràcies a les seves proteïnes de gran qualitat. A més, l'ou és font de vitamines i minerals que ajuden a millorar la salut capil·lar.
Carn vermella
Per frenar la caiguda del cabell és necessari millorar la quantitat de ferro a la sang, ja que és una de les principals causes de l'alopècia temporal. La carn vermella és rica en aquest mineral i per això es recomana consumir de forma regular, encara que moderada.
Cítrics
El ferro és un mineral essencial per a la salut en general, però perquè aquest se sintetitzi de forma correcta en l'organisme, és necessari complementar-lo amb la vitamina C. Per això és molt important consumir aliments rics en vitamina C, com les fruites cítriques. El millor és que després de menjar aliments rics en ferro, acabis l'àpat amb una taronja o un kiwi, per exemple.
Llegums
Aquest ric i saludable aliment és una font important d'àcid fòlic, una substància que permet que la sang dels fol·licles pilosos s'oxigeni. D'altra banda, l'àcid fòlic ajuda a enfortir l'arrel del cabell, evitant que es debiliti i caigui.