Les propietats de la nespra ho fan perfecte com a complement en les dietes d'aprimament a causa del seu baix contingut calòric i a la seva escassa aportació de proteïnes i hidrats de carboni.
Entre els múltiples minerals que aporta la nespra destaquen el potassi i el calci, i en menor mesura fòsfor, ferro o magnesi. També és una font important de vitamina B1, vitamina B2, C i àcid fòlic.
Les nespres tenen propietats digestives i depuratives, ja que és una de les fruites amb més contingut en fibra. A més, la fibra contribueix a reduir els nivells de colesterol.
Més propietats de la nespra
La gran quantitat de pectines i àcids orgànics, faciliten la digestió i el trànsit intestinal, perfecte per a persones amb problemes gastrointestinals.
La nespra és una fruita de la família de les rosàcies, que presenten nivells destacables de tanins, conferint-li propietats antiinflamatòries i astringents, ideal per a persones amb trastorns gastrointestinals.
Les nespres tenen propietats digestives i depuratives
El consum de nespres funciona com a diürètic, ja que augmenta la producció d'orina i facilita l'eliminació de pedres. Una altra de les propietats si es fa un consum constant és prevenir el fetge gras.

Com conservar i madurar les Nespres?
El punt òptim de maduresa de les Nespres de la Costa Tropical, i per tant del seu consum, es produeix a la primavera, època perfecta per gaudir de tot el seu sabor i els seus molts beneficis pels quals destaca.
La nespra resulta àcida i indigesta si no es consumeix en el seu estat òptim de maduresa, però en el moment perfecte, és un fruit ideal que agradarà a tota la família. Per gaudir d'una nespra en el seu estat òptim de maduresa, hauran de presentar un tacte tou però ferm. El color taronja de la seva pell és l'indicatiu per saber si les nespres són madures. La nespra és extremadament sensible a la manipulació i els cops perjudiquen el seu aspecte.
És una fruita delicada que no suporta bé les baixes temperatures, per la qual cosa no és aconsellable conservar-la a la nevera. Malgrat poder presentar taques considerables a la seva pell, la polpa per norma general, estarà intacta.
Com preparar i menjar les Nespres?
Per la seva petita mida, la ració recomanada és de 2 o 3 unitats el que correspondria entre 100 o 150 grams, per gaudir de totes les seves propietats, com els avantatges que ofereix la fibra que té.
La manera convencional de consumir la nespra és en fresc, estirant el peduncle (la cua negra) cap a baix i desenganxant la pell com si fos un plàtan, evitant les seves grans llavors de color marró.
És una de les fruites tropicals, a causa dels seus grans nivells de pectina, que milloris resultats ofereix en l'elaboració de melmelades, compotes o confitures.