Moltes de les persones que busquen perdre pes i aprimar-se es troben que els costa reduir el seu consum de carn, ja que és alguna cosa moltes vegades molt inculcada en la seva dieta, o simplement perquè els agrada menjar carn. Per a ells, una excel·lent alternativa és representada per la carn de conill, una carn lleugera, que podem preparar de moltes formes, i saludable.

Tenim molts exemples de receptes amb conill, des d'empanades o amanides fins a un clàssic conill amb allada. Una carn que podem prendre en qualsevol època de l'any. I per als més gurmet, és una carn que combina perfectament amb molts tipus d'espècies així com amb herbes aromàtiques.

Una carn amb múltiples opcions

Per als quals estan més preocupats per la cura del planeta, una cosa que sempre hem de considerar amb la situació de canvi climàtic i tots els seus derivats, cal dir que els mètodes europeus de producció de la carn de conill se situen a l'avantguarda mundial. La producció a la Unió Europea destaca per uns alts estàndards de qualitat, traçabilitat, seguretat alimentària i sostenibilitat ambiental.

D'altra banda, per al medi rural també és un producte important, ja que tot el saludable està molt sol·licitat, amb la qual cosa aquesta carn blanca que és el conill suposa un impuls al medi rural. Es tracta d'una carn que amb prou feines té 130 calories per cada 100g, amb un 25% de proteïnes (fins i tot més que el pollastre), rica en aminoàcids essencials i vitamines del grup B. A més per als que tenen colesterol és una carn ideal.

Carn Conill

"El sector cunícola espanyol és minoritari i té unes característiques especials dins de la ramaderia", comenta Mari Luz De Santos, la gerent de la Interprofessional cunícola. A més també subratlla que "està molt vinculat al medi rural i ajuda a vertebrar-lo, perquè moltes granges s'ubiquen en municipis de menys de 2.000 habitants. És una ramaderia que atreu sobretot a gent jove i amb gran percentatge de dones".

Com veiem, una carn i un aliment que no només en el nutricional ens aporta una gran quantitat de beneficis, sinó també quant a la seva producció. I és que es tracta d'un tipus de producció molt lligada al territori que més ho necessita i que aposta decididament per la sostenibilitat mediambiental i perquè el medi rural tingui un futur digne, amb una producció de qualitat.

Beneficis de la carn de conill, que moltes vegades no és la primera en la qual pensem, però que podem incloure en la nostra dieta per a moltes finalitats com hem pogut veure. A més de cara a l'estiu les carns lleugeres venen més de gust que en les èpoques fredes.