Dels gerds es gaudeixen durant tot l'any, siguin frescs o congelats. No només són deliciosos i versàtils, sinó que tenen un perfil nutricional impressionant que els m converteix en una de les opcions més saludables. Per això, d'ara endavant et trobaràs amb els principals beneficis dels gerds per a la salut.

Contenen molts nutrients

Una tassa de gerds proporciona més del 50% de l'objectiu mínim diari de vitamina C, que recolza la immunitat i la salut de la pell i ajuda a produir col·lagen. Els gerds també contenen manganès i vitamina K, que juguen un paper important en la salut dels ossos. I subministren quantitats més petites de vitamina E, vitamines B, magnesi, coure, ferro i potassi.

Són baixos en sucre

Els gerds també són una de les fruites amb menys sucre, amb només 5 grams per tassa, en comparació amb els 20 grams d'una poma mitjana. Això els converteix en una excel·lent opció per a qualsevol persona llaminera que vulgui minimitzar el seu consum total de sucre.

Són rics en antioxidants antienvelliment

Els gerds són potències antioxidants. Aquests compostos protectors de la salut s'han relacionat amb taxes més baixes de malalties cardíaques, càncer, diabetis i obesitat. Els antioxidants del gerd també ajuden a reduir la inflamació, un desencadenant conegut de l'envelliment prematur.

Capses de gerds / Pixabay

Poden protegir-te del càncer

Els compostos antioxidants i antiinflamatoris del gerd estan associats amb la protecció contra el càncer en reduir la reproducció de les cèl·lules canceroses. A més, fitonutrientes en els gerds, com els elagitaninos, en realitat poden ajudar a matar les cèl·lules canceroses en assenyalar l'apoptosi o mort cel·lular programada.

Són riques en fibra

Una tassa de gerds conté uns impressionants 8 grams de fibra dietètica, un terç de la necessitat mínima diària. Aquest alt contingut de fibra també redueix el contingut de carbohidrats nets dels gerds a aproximadament 7 grams per tassa. Aquesta fibra també contribueix a la sacietat, redueix el sucre a la sang en retardar la digestió i dona suport a la bona salut digestiva. La fibra de gerd també ajuda que prosperin els bacteris intestinals beneficiosos.

Poden ajudar a prevenir la diabetis

Menjar més gerds redueix la quantitat d'insulina necessària per controlar els nivells de sucre a la sang. De fet, el nivell de sucre a la sang és substancialment més baix en els qui prenen diàries.

Aguditzen el cervell i la memòria

Els gerds ajuden a contrarestar l'estrès oxidatiu, que és essencialment un desequilibri entre la producció de radicals lliures que fan malbé les cèl·lules i la capacitat del cos per combatre els seus efectes nocius. A causa que l'estrès oxidatiu és un factor causant de malalties com l'Alzheimer i el Parkinson, els gerds són un aliment important per al cervell. Així mateix, els seus flavonoides ajuden a millorar la coordinació, la memòria i l'estat d'ànim.