Esmorzars saciants que frenaran les teves ganes de 'picotejar' entre hores. Sabies que el tipus d'aliments, i no tant la quantitat, serà el que influeixi en la teva sensació de gana durant el matí?

Diu el refrany que hem d'esmorzar com reis, menjar com prínceps i sopar com captaires. Tanmateix, gran part dels problemes de sobrepès fins i tot venen per no esmorzar i sopar com reis.

En aquest article t'expliquem com preparar dos esmorzars saciants que ens ajuden a perdre pes gràcies al seu contingut en fibra. I amb multitud de nutrients!

La qualitat dels aliments és més important que la quantitat

Batut verd:

La manera més efectiva d'aprimar-se no és saltant-se menjars o reduint les calories o la quantitat, sinó triant aliments nutritius, rics en fibra i saciants.

Encara que ens pugui sorprendre el seu nom, el seu sabor és deliciós. I si no tenim gaire gana en aixecar-nos, ens el podem emportar i anar prenent-lo al llarg del matí. Per preparar-lo necessitarem, això sí, necessites una batedora.

Ingredients

  • Fulls d'espinac o de canonge tendres i frescos.
  • Mig alvocat.
  • Mig plàtan madur.
  • Un vas de beguda vegetal (d'arròs o de civada preferiblement) o suc de poma sense sucre.
  • Una culleradeta de llavors de lli.
  • Ratlladura de pell de llimona.
  • Xarop d'àgave, mel o extracte d'estèvia purificada.

Batrem bé els ingredients fins a aconseguir una textura cremosa. Si volem que sigui més líquid, li afegirem una mica més de beguda. Podem anar variant els ingredients segons l'estació i els nostres gustos. Pots afegir o canviar fruita seca, llavors, begudes o fruites.

La crema Budwig:

Aquest esmorzar és molt complet i ens aporta l'energia per a tot el matí. És una recepta creada per la doctora Kousmine que ens aporta tot el que el cos necessita en aquest moment del dia.

Crema Budwig

Ingredients

  • 4 cullerades de formatge blanc tipus mató o bé mig iogurt natural.
  • 2 cullerades d'oli de llavors de lli
  • Suc de llimona
  • 2 culleradetes de fruita seca o llavors crues i moltes
  • Una culleradeta de mel
  • 3 culleradetes de raïm passes o 2 figues seques
  • 3 prunes passes
  • 2 culleradetes de civada crua i molta o bé remullada durant tota la nit.

Com el preparem?

Batem el formatge o iogurt amb l'oli, afegim el suc de llimona i els altres ingredients. També podem afegir-li una mica de fruita fresca i acompanyar-ho amb una infusió digestiva. De fet, aquí tens algunes opcions d'infusions per aprimar-se.

Si no digerim massa bé els lactis podem substituir-los per tres cullerades de crema de fruita seca sense sucre.