Si volem mantenir un pes saludable i un bon estat físic és imprescindible limitar els greixos i reduir el guany de les mateixes. Això no comporta cap dificultat i només és qüestió d'adoptar hàbits de vida saludables que ens permetin mantenir la massa muscular i reduir el percentatge de greix. En aquest article t'ensenyem com reduir el guany de greixos en 3 senzills passos.

1. Per perdre greix el primer és no ingerir-la: hàbits dietètics

Limitar el guany de greixos passa per tenir una alimentació equilibrada, on els aliments grassos que s'ingereixin siguin saludables i on s'evitin en el grau més gran possible productes rics en greixos nocius com les hidrogenades o saturades.

  • Aliments rics en greixos hidrogenats: aliments precuinats com lasanyes o canelons, productes de brioixeria industrial, mantegades, alguns torrons, bombons, alguns tipus de xocolata, cremes de cacauet, crema de cacau, alguns tipus de pa de motllo... etc.
  • Aliments rics en greixos saturats: carn de porc, pernil, embotits adobats, llet sencera i formatges madurs, crema de llet, maionesa, pans de pessic i pastissos, oli de palma, de blat de moro i de coco, llard, hamburgueses, carns vermelles, cansalada i mantega.

Limitar el guany de greixos passa per tenir una alimentació equilibrada

El simple fet de restringir aquests aliments permet controlar d'una manera molt senzilla el nostre pes i reduir el guany de greixos. Però és important recordar que en qualsevol dieta equilibrada els greixos són necessaris, per la qual cosa sí que s'ha de fomentar el consum d'aliments rics en greixos cardiosaludables.

  • Aliments rics en greixos saludables: oli d'oliva, nous, salmó, tonyina, ametlles, cacauets, anacards i alvocat.

Una dieta baixa en greixos nocius i amb un percentatge just de greixos saludables ens ajudarà enormement a controlar el nostre pes i el nostre greix corporal.

Greixos

2. Exercici aeròbic i anaeròbic

L'exercici és font de salut i resulta de gran utilitat per controlar i reduir el guany de greixos. Vegem com aprofitar al màxim els seus beneficis.

L'exercici anaeròbic o de força, aquell que es realça amb pesos, s'ha de realitzar abans de l'exercici aeròbic. El motiu és consumir tota la glucosa obtinguda de l'alimentació per posteriorment, mitjançant l'exercici de resistència, poder cremar el greix.

A més aquest tipus d'entrenament és necessari per tonificar i augmentar la massa muscular. Un bon percentatge de massa muscular garanteix un metabolisme ràpid i un menor emmagatzemament de greixos.

L'exercici aeròbic resulta imprescindible per poder cremar els greixos. A més, no només es perd grassa mentre es realitza l'exercici, sinó que igual com succeeix amb l'entrenament de força, realitzar esport de forma regular permet augmentar el ritme del metabolisme i redueix i controla els dipòsits de greix corporal.

3. Complements nutricionals

L'ús de complements nutricionals pot ser de gran ajuda sempre que es limiti la ingesta de greixos i es realitzi l'exercici físic adequat.

Ens centrarem en dos tipus de complements, un va destinat a limitar els greixos que s'ingereixen a través de l'alimentació i l'altre a mobilitzar i cremar els dipòsits de greix ja existents.

Chitosan: Prendre chitosan abans dels apats permet que gran part del greix que ingerim no s'absorbeixi i sigui eliminat directament a través dels excrements. Aquest tipus de complement és útil davant de menjars copiosos o transgressions dietètiques.

L-Carnitina: Es tracta d'un dels millors complements per a esportistes. Prendre la L-Carnitina abans de realitzar l'exercici aeròbic permet mobilitzar els dipòsits de greix i aportar energia per a la combustió.