Fred per cremar greix i guanyar salut. Sabies que pot ser el teu millor aliat quan vols perdre pes? T'expliquem per què.
Encara que és veritat que no tots tenim la mateixa percepció del fred, sí que és cert que el nostre organisme necessita mantenir una temperatura determinada per al seu bon funcionament. És més, part de les calories que ingerim estan destinades al manteniment de la temperatura corporal.
El cos intenta mantenir la nostra temperatura corporal en 37 graus
A través de l'homeòstasi el cos intenta mantenir la nostra temperatura corporal en 37 graus malgrat les variacions ambientals. Si la temperatura exterior és més freda, el cos tendeix a regular la seva temperatura interna.
Fred per cremar calories
Aquest procés per equilibrar temperatures i compensar el fred de la temperatura exterior implicarà una despesa del consum energètic total. Dit d'una altra manera, hi ha estudis que defensen que si la temperatura exterior és adequada, el cos no necessita consumir energia per cobrir l'esmentada necessitat.
Quan la temperatura exterior descendeix, l'organisme posa en marxa una sèrie de processos per obtenir la temperatura adequada i mantenir la calor corporal. És això realment així? És evident la relació existent entre despesa calòrica i pràctica d'exercici físic.
Què podem dir de la relació entre el fred i despesa calòrica?
Existeixen estudis que defensen aquesta relació i ofereixen mètodes per perdre pes. Ull! Cada un d'aquests punts caldria analitzar-los amb deteniment. I varien en cada individu. De fet, entorn del gimnàs hi ha multitud de veritats a mitges amb les que cal anar amb compte.
A més, són mesurades que han d'estar incloses en un pla global de salut i pèrdua de pes portat per especialistes. I que combini una alimentació equilibrada i la pràctica d'activitat física. Begudes fredes, aliments freds, dutxes fredes i benes fredes.
Com posar-lo en pràctica
- Viure en ambients no molt calorosos.
- Abaixar la calefacció central dels edificis climatitzats.
- No deixar de fer exercici físic a l'exterior durant la temporada d'hivern.
- Adaptar l'alimentació a la temperatura i l'activitat física.
S'han realitzat i es continuen realitzant nombrosos estudis i investigacions sobre com s'activa el teixit adipós bru o marró a baixes temperatures. De manera que no només es cremen calories en realitzar l'exercici físic, sinó també per l'activació d'aquest teixit.
És important conèixer els processos biològics, saber quins aliments són recomanables durant temporades fredes, tenir informació sobre maneres de fer exercici físic... Tot això ens pot ajudar a seguir amb el nostre pla de pèrdua de pes sense que l'hivern suposi un obstacle per a això.
És més, el fred més que el nostre enemic és nostre aliat. És obvi que si no estàs acostumat a entrenar quan la temperatura és baixa s'han de prendre mesures. Sobretot perquè la suor no es refredi. Prenent les precaucions necessàries el risc de refredat és inexistent.