L'embaràs pot ser el millor moment per començar, per fi, uns hàbits alimentaris saludables. Saps com fer-ho?

L'embaràs és un dels moments més bonics per a una dona i l'alimentació juga un paper important. Tant en el guany de pes de la mare com en la prevenció de patologies en el futur fill. És per això que t'animem que segueixis aquests consells.

Carns o peixos crus s'han d'evitar

L'embaràs: consells per menjar millor

Evita realitzar intervencions dràstiques de reducció de pes durant l'embaràs, ja que podria posar en risc la salut d'ambdós. L'important és aprofitar aquest moment per aprendre a menjar bé i reeducar els hàbits alimentaris.

Recorda que les recomanacions alimentàries per a les dones embarassades són molt similars a la població en general. És a dir, donar importància al consum d'aliments d'origen vegetal i reduir el consum d'aliments rics en sucres afegits, greixos no saludables i sal invisible.

I per descomptat, deixar de fumar i beure alcohol. Ja que com diu l'OMS (Organització Mundial de la Salut) "Com menys de millor i com més de pitjor". Encara que sí que convé que prenguis nota d'alguns aliments.

Salut i Embaràs

Aliments que no hauries de prendre en l'embaràs

El mercuri en els peixos, el cafè i els productes carnis. Segons l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentaria i Nutrició se centren evitar el consum de peixos grans blaus. Peix espasa, tauró, tonyina vermella, tonyina enllaunada i lluç de riu. A causa del seu alt contingut en mercuri.

Així mateix, convé que s'evitin preparacions amb pescat cru (sushi, sashimi, cebiche, carpaccios) o fumat. Així com les ostres, cloïsses o musclos crus.

Actualment, no està clar que sigui segur prendre més de 200mg de cafeïna al dia sigui segur. És per això, que el comitè d'experts recomana no superar la tassa de cafè al dia.

Quant als productes carnis, t'aconsellem realitzar certes pràctiques per disminuir el reg de toxoplasmosi. Per exemple evita el consum de carns crues o poc fetes, tipus steak tartar o carpaccio. I també els crus curats com l'embotit, llevat que estiguin congelats prèviament a -22ºC durant 10 dies abans o es cuinin a més de 71ºC.

Ni antulls ni menjar per dos

Desterra els mites com el de menjar per dos. Bé és cert que, a partir del segon trimestre de l'embaràs, convé augmentar la ingesta calòrica. Però sempre entre uns límits raonables i amb ajuda d'un dietista-nutricionista.

A més, és bo que aprenguis a identificar i distingir els antulls i optis per opcions saludables perquè no perjudiquin la teva salut ni la del nadó. Exemple d'això seria escollir iogurts naturals a què els afegim fruites i/o fruita seca. O fruita amb flocs de civada, torrada de pa integral amb alvocat o mató, xocolata pura...

Són senzills, veritat? No oblidis que la teva alimentació influirà en l'estat de salut del teu fill.