La dieta keto o cetogènica porta anys a l'alça. En realitat, la seva premissa ja ve marcant tendència des de fa temps: eliminar o reduir al màxim tots els hidrats i apostar pels greixos i les proteïnes en el dia a dia. És una dieta molt utilitzada en determinats àmbits esportius que ara s'ha posat de moda per aprimar-se. Realment funciona? En què consisteix exactament?

Malgrat que no som davant de cap altra dieta miracle exprés, tampoc no es tracta de la panacea definitiva per perdre pes. És cert que diversos estudis confirmen que una dieta cetogènica pot ajudar a aprimar-se, però no és recomanable per a tot el món ni per mantenir-la a llarg termini. Abans d'apuntar-nos de forma impulsiva a una dieta keto, convé conèixer exactament en què consisteix per practicar-la bé i quines són les seves conseqüències. A més, consultar un especialista sempre és una cosa que hem de recomanar, ja que ningú no ens podrà aconsellar millor.

Receptes dolces i salades per a una dieta cetogènica

Tanmateix, per a aquelles persones que ja estiguin duent a terme aquest tipus de dieta, o la vagin a començar, hem volgut conèixer algunes receptes per picar i que respectin les premisses de la dieta cetogènica, amb la qual cosa poden ser útils quan estiguem mancats d'idees.

Ous Núvol:

Primer hem de separar les clares dels rovells dels ous, per poder muntar les primeres a punt de neu. Per ajudar a batre les clares lleugerament assaonades i aconseguir que aguantin sense ensorrar-se, afegim unes gotetes de suc de llimona. Batem bé les clares, preferiblement ajudats d'una batedora amb varetes elèctriques o un robot de cuina i després les separem en dues meitats i les col·loquem sobre la safata de forn. Mentrestant, prepararem la cansalada que cuinarem perquè quedi cruixent amb ajuda del microones.

ous núvol

Ous núvol, un clàssics de les dietes cetogénicas

Posem en un plat quatre fulls de paper de cuina, col·loquem els talls de cansalada i cobrim amb d'altres quatre fulls de paper de cuina. Posem al microones tota potència durant 2 minuts i deixem refredar. Així aconseguim que el greix de la cansalada quedi al paper absorbent alhora que la cansalada queda molt cruixent.

Posem els rovells amb compte en el centre de les clares muntades i el cuinem al forn a 200è durant 3 minuts perquè les clares es daurin però els rovells quedin bé líquides. Decorem amb una pinta de cansalada cada ou i una miqueta de cruixent de cansalada com si fos sal i el servim immediatament.

Muffins amb nabius:

En un bol, batre amb unes varetes els ous, la llet i l'essència de vainilla. Reservar. A part, barrejar la farina d'ametlla amb el llevat i la sal, i formar un buit. Llançar la massa líquida, agregar l'edulcorant si s'utilitza i combinar amb suavitat. Quan la massa sigui homogènia, repartir en els motllos sense omplir-los fins a dalt. Introduir 3-4 nabius frescos prèviament rentats i secs, pressionant suaument, i afegir unes llavors de chia per sobre, si es desitja.

Enfornar durant uns 10-12 minuts o fins que hagin crescut i estiguin ferms al tacte, lleugerament daurats. Esperar una mica fora del forn abans de desemmotllar i deixar refredar per complet sobre una reixeta.