Els batuts vegans són un dels aliments que estan més de moda en l'actualitat i, a més, són la mar de sans.Què fas quan tens gana entre hores? Hi ha nombroses maneres d'apostar per una mossada saludable, sense necessitat d'utilitzar productes de procedència animal.
La imaginació se n'ha anat de vacances? Que no s'escampi el pànic! En aquest article volem donar-te algunes idees de batuts vegans senzills perquè els prenguis en el teu dia a dia o en una ocasió especial
Per què triar batuts vegans?
Com segurament sabràs, la fruita i la verdura són una gran font d'energia, vitamines i altres nutrients essencials per a la nostra salut. Les persones que segueixen una dieta vegana segueixen una alimentació variada i saludable sense necessitat de menjar productes procedents d'animals. Al seu torn, les dietes veganes intenten aprofitar al màxim els beneficis dels aliments per a l'organisme i busquen maneres de cuinar les fruites i les verdures de manera que es mantinguin la seva propietats el màxim possible.
I és així com arribem als batuts vegans: la millor manera de prendre la fruita i la verdura és crua i, a ser possible, amb pell. Però en ocasions volem variar la manera en què les prenem, i un batut és una gran opció, ja que els ingredients no es trituren tant com un suc i els nutrients de fruites i verdures arriben més fàcilment a nodrir el nostre organisme.
Fruites i verdures són essencials per al nostre cos
1. Batut de pinya i mores
El bo d'aquest batut vegà és que pots utilitzar qualsevol tipus de baia, depenent de la temporada. Així, pots utilitzar també gerds o groselles. Necessites:
- 225 g de pinya en rodanxes (i una més per decorar)
- 1 tassa de iogurt de soja
- 1 tassa de suc de pinya
- 1 tassa de suc de baies (pots triturar-les)
- 1 plàtan mitjà
- glaçons (si ho vols bé fresquito)
- fulles de menta per decorar
Ara només has de posar tots els ingredients en una batedora i batre'l fins que quedi cremós. Pot servir-lo directament amb un tros de pinya per donar-li un aspecte més apetitós.
2. Batut picant de remolatxa
Vols provar amb una cosa atrevida? Aquest és un dels batuts vegans més idonis per a una festa o una ocasió especial, i segur que t'acaba encantant:
- 50 g de remolatxa (cuita)
- 1 culleradeta de gingebre acabat de ratllar
- 1 poma sense pell ni cor
- 1 pastanaga gran pelada i tallada
- pebre negre per decorar
Bat-ho tot fins que quedi cremós i decora'l amb el pebre. Aquí entra en joc el teu gust pel picant!
3. Batut verd de fruita i verdura
És perfecte per donar verdures als més petits de la casa, ja que amb el sabor de la fruita segur que no el noten, i a més podreu gaudir d'una bona estona en família preparant aquest batut vegà:
- 300 g d'espinacs
- 1 plàtan congelat
- 1 poma vermella
- 1 tassa d'aigua freda
Bat-ho tot amb força perquè agafi cos i serveix-lo per beure'l directament.