Tant la xocolata com el cacau són dos aliments meravellosos, ple de beneficis nutritius i de propietats antioxidants, molt interessants per a la salut. Tanmateix, no és el mateix optar per xocolata negra o per cacau pur, que per qualsevol altra varietat de xocolata que no disposi d'una quantitat adequada de cacau. Per això el cacau pur es converteix en una opció excel·lent, molt més adequada en comparació amb altres varietats de cacau menys recomanades. Per què? Molt senzill: pot contenir additius, ingredients poc saludables i, a més, sucres afegits. D'allà que el cacau pur Mercadona 0% sucres afegits es converteixi, possiblement, en una de les opcions més interessants. Però anem per parts. Què és el cacau pur? En què consisteix el cacau pur de Mercadona? T'oferim informació sobre la seva aportació nutritiva, ingredients i preu. En definitiva, tot el que necessites saber si penses comprar-lo al teu supermercat habitual.
Beneficis per als addictes al cacau
Quins beneficis té el cacau pur per a l'organisme?
Elevat contingut en polifenols
Els polifenols són antioxidants naturals, que trobem de manera natural en aliments com les fruites, verdures i hortalisses, te i xocolata. Han estat relacionats amb nombrosos beneficis per a la salut, entre ells una pressió arterial més baixa, millors nivells tant de colesterol com de sucre a la sang, i a més afavoreix un millor flux sanguini i una menor inflamació.
Ajuda a reduir la pressió arterial elevada
S'ha demostrat que el cacau pur, igual com la xocolata negra, poden ajudar de forma tremendament positiva a l'hora de disminuir la pressió arterial. Es creu que els flavanols presents al cacau són els "culpables" de millorar els nivells d'òxid nítric a la sang, millorant de fet la funció dels vasos sanguinis, i per tant reduir la pressió arterial elevada.
Pot reduir el risc d'atac cardíac
El cacau pur no només ajuda a reduir la pressió arterial. Gràcies a les seves qualitats antioxidants, el cacau també podria ajudar a l'hora de reduir el risc tant d'atac cardíac com d'accident cerebrovascular. Tot això gràcies, com t'hem comentat, a la presència del flavanol.
Què és el cacau pur de Mercadona 0% sucres afegits? Per què és interessant?
Sota la marca de La Chocolatera podem trobar el Cacau pur Mercadona 0% Sucres afegits, un tipus de cacau desgreixat en pols que, com el seu propi nom indica, no conté sucres. Es tracta, de fet, d'un cacau pur fabricat per Xocolates Valor S.A., que de fet ja disposa d'un producte similar, conegut com a cacau pur en pols desgreixat.
D'acord a molts nutricionistes, es tracta d'una opció nutritiva summament adequada, ja que té 0% sucres afegits, és apte per a diabètics i, a més, és apte per a celíacs, en no contenir gluten.
En relació amb la seva composició nutricional, 100 grams de cacau proporcional 375 kcal, 16 g de greixos (de les quals 10 g són saturades), 16 g d'hidrats de carboni (de les quals sucres són tot just 0,70 g) i 26 g de proteïnes.