El debat sobre la sal sempre és discutit quan parlem de menjar. Quina quantitat posar, a quins aliments... Un excés de sal té conseqüències dolentes per al nostre organisme, segurament la més coneguda és la hipertensió que pot arribar a provocar. És per això que hem de tenir al cap que els aliments rics en potassi són una opció ideal a l'hora d'absorbir la sal del nostre cos. El potassi ajuda a regular la pressió arterial i a reduir l'absorció de sal. Però no només es queden allà els seus beneficis, sinó que és un mineral que farà que els músculs del nostre cos funcionin millor, així com el cor. Amb l'edat, un dels problemes a què s'enfronta el nostre cos és la pèrdua òssia, una cosa a què el potassi també ens ajudarà a lluita en contra.

Aliments amb més potassi que el plàtan

Segons els experts en la matèria, els homes haurien de tenir unes necessitats diàries de més de 2.300 mil·ligrams i les dones d'uns 3.000 mil·ligrams de potassi. És més, la falta o escassetat d'aquest important mineral al nostre cos pot provocar debilitat, nàusees, vòmits, canvis d'humor i taquicàrdies.

A quins aliments trobem potassi? La veritat és que el ventall per sort no es redueix a uns quants aliments, sinó que ho trobem en alguns. En concret, es troba en les fruites, els llegums i les verdures crues, però també en alguns tipus de peix i carn, i als productes lactis. En resum, el plàtan no és certament la nostra única font de potassi, ni tampoc la millor, malgrat que segurament per a molts sigui l'aliment més relacionat amb el potassi.

sardines

Sardines, una font de potassi

Per ser exactes, per cada 100 grams de plàtan tindrem uns 350 mg de potassi. Però sense anar més lluny, altres aliments poden duplicar o fins i tot tenir tres vegades aquesta quantitat de potassi. Quins? Per exemple les sardines. En aquest cas parlem d'un peix en el qual per cada 100 grams del mateix trobem 630 mg de potassi. Un peix que a més podem trobar durant tot l'any, i amb un sabor excel·lent per fer per exemple, en una barbacoa.

I a nivell nutritiu els beneficis de les sardines no acaben en l'alta quantitat de potassi, sinó que conté un 31% de greixos, la gran majoria dels quals són àcids grassos omega 3, amb la qual cosa beneficien el nostre cos. Ens ajudaran a combatre els nivells de colesterol i de triglicèrids, alhora que protegiran el nostre cor i el sistema circulatori.

Així que per tenir a ratlla el consum de sal, el potassi és el nostre aliat, i el podem obtenir no només amb plàtans, sinó amb aliments tan saborosos com les sardines.