A l'hora de voler baixar o controlar el nostre pes, els nutricionistes coincideixen que el sopar és un dels apats més importants a vigilar. El que mengis a última hora del dia és molt més difícil de consumir ja que l'activitat a partir de llavors va disminuint en relació amb la que tenim durant la resta del dia. És per això que hi ha diverses propostes de sopars saludables i que són ideals si estem buscant baixar de pes. Una d'elles és la que volem compartir, un puré que es fa a base d'espinacs i porros, dos ingredients que destaquen per les seves múltiples propietats diürètiques.

Espinacs i porros, dos aliments complets

En primer lloc, coneixerem els espinacs:

L'espinac ens dona un alt contingut nutritiu en vitamines i minerals, així per exemple, en només 100g d'elles ja tenim 2 terços de les necessitats diàries de vitamina A cobertes, la quarta part de la vitamina C i del magnesi, i el total d'àcid fòlic.

A més ens aporta altres minerals com a calci, fòsfor, zinc i potassi, i vitamines com algunes del grup B.

Les escasses calories que ens aporta (23Kcal als 100g), sumat a la fibra que proporciona (2,20g per cada 100g) i la quantitat d'aigua que contenen, la fan un excel·lent aliment per a pautes de pèrdua de pes ja que a més de tots els seus beneficis nutricionals, aporten poques calories i bastant fibra que fa que siguin saciants.

I què podem dir dels porros?

Els porros són nutritius, tenen un alt contingut d'aigua, són baixos en sodi, una bona font de fibra i molt baixos en greix i colesterol.

Porros, un aliment molt sa

Són una bona forma d'agregar vitamina B6, ferro i magnesi a la teva dieta, i una font encara millor de vitamines A, C i K. Quant a la seva composició en minerals, destaca el seu contingut en potassi, així com en magnesi, calci i ferro.

Menjar porros regularment també pot ser beneficiós per al fetge, millorar els nivells de colesterol bo i ajuda a reduir la pressió arterial, a millorar la visió, mantenir els ossos saludables i a prevenir l'anèmia, entre altres beneficis per a la salut.

Com fer la crema:

Per fer la crema, el primer que cal fer és rentar ambdós ingredients, sobretot els porros que poden tenir restes de terra, i tallar-los a trossos petits. Els posem en una cassola a bullir durant uns 15 minuts, per posteriorment agregar els espinacs i deixa que bulli tot junt durant 10 minuts més. Llavors retira la cassola del foc i passa les verdures per la batedora fins a aconseguir una crema homogènia.