A hores d'ara tots hauríem de tenir clar que picar entre hores no només no és dolent, sempre que es tracti de snacks saludables, sinó que, de fet, ens ajuda a controlar la gana i a no devorar durant els apats principals. Però és molt important fer-ho amb control i seguint certes normes. La primera d'elles és que, sempre que sigui possible, haurem de realitzar els menjars a les mateixes franges horàries. A l'hora de dinar, per exemple, hem de deixar passar dues hores després de l'esmorzar i, en el cas del berenar, realitzar-la almenys dues hores abans del sopar.

Així mateix, hi ha aliments que hem d'evitar en els nostres pica-piques. Alguns d'ells són els dolços, els batuts, refrescos o sucs ensucrats, les patates fregides o altres de fregits o les barretes de muesli, entre d'altres. Per la nostra part, avui us proposem 4 snacks per picar entre hores de forma saludable, que et trauran la gana i donaran energia sense que hagis de sentir-te culpable per això:

1. Boletes de civada sense enfornar

Es tracta d'un snack ideal per als que adoren el dolç, però no volen passar-se amb les calories. Per preparar-les només hem de barrejar civada, coco ratllat, llavors, crema de cacauet, oli de coco i espurnes de xocolata negra, formar boletes amb aquesta massa i refrigerar-les.

Hi ha aliments que hem d'evitar en els nostres pica-piques

2. Formatge fresc batut amb baies

El sabor neutre del formatge batut i la seva cremositat ens permet combinar-lo amb multitud d'ingredients. A més, té menys greixos que un iogurt grec i aporta una quantitat de proteïnes més gran. Afegint-li fruites, flocs de civada, llavors i/o fruita seca, obtindrem un berenar deliciós alhora que saludable.

Snack Saludable
Snack Saludable

3. Humus untat en tiges d'api

Per als que prefereixen una opció salada, l'hummus amb bastons d'api o pastanaga és l'snack ideal. Es tracta d'una combinació que ens brinda gran quantitat de fibra, vitamines A i C, antioxidants, proteïnes i calci. A més, l'hummus pot preparar-se de diferents sabors més enllà del típic de cigrons, amb el qual anar variant i experimentar. Hummus de mongetes, de llenties, d'alvocat, d'albergínia o de remolatxa són només algunes de les múltiples receptes que podem preparar d'aquest plat tradicional àrab.

4. Poma amb mató i canyella

Preparar aquest plat és tan senzill com barrejar els tres ingredients i gaudir. És una combinació guanyadora que, als beneficis de la poma, s'afegeixen els del formatge cottage, un aliment ric en proteïnes, aminoàcids essencials i grasses saludables i totes les bondats de la canyella, una espècia amb grans propietats medicinals.