Pensar i fer cada dia sopars lleugers per aprimar-se és possible si li dediquem l'atenció que mereix, malgrat que al final del dia estiguem cansats per cuinar i preferim recórrer al pica-pica en ocasions, descontrolat i poc saludable, així com molt contraproduent si busquem aprimar-nos.

I aquest no és l'únic error que solem cometre durant el sopar, ja que en ocasions ens passem de la ratlla a la nit per compensar un esmorzar i un dinar deficients en cas que no hàgim tingut temps durant el dia per menjar.

Un sopar saborós i saludable que ens ajudi a aprimar-nos

Però un sopar saborós i que alhora sigui saludable no està renyit amb el nostre objectiu de perdre pes. El sopar ens pot ajudar a aprimar-nos sempre que sigui lleugera i no contingui aliments rics en greixos i sucres, que no ens aportaran cap benefici a l'hora del sopar.

Els sopars lleugers per aprimar-se han de ser rics en proteïnes, com el peix, el marisc, el pollastre, el gall dindi i els ous, i és molt preferible que els cuinem a la planxa, al forn i al vapor, evitant sempre els fregits, arrebossats, arrebossats i les salses. Sopar només fruita tampoc és una alternativa a la recórrer de manera habitual, contràriament al que moltes persones pensen.

Si volem aprimar-nos, l'hora a què sopem també és rellevant, com més tard sopem menys calories cremarem des del sopar fins a l'hora de ficar-nos al llit i si hem consumit aliments rics en greixos o glucosa el més probable és que s'emmagatzemin en forma de greix en el nostre organisme. Per això és recomanable sopar fins i tot tres hores abans d'anar-se'n a dormir. I per ajudar-vos, hem decidit compartir un parell de receptes que poden inspirar-te per als teus sopars:

sopars
sopars

Regirat de bolets i verdures (per a 4 comensals)

Ingredients:

  • 400 grams de bolets variats
  • 2 pastanagues
  • 1 carbassó
  • 1 ceba
  • 1 gra d'all
  • 4 ous
  • Pebre
  • Oli d'oliva
  • Sal (opcional)

Netejar i tallar els bolets, i pelar i trossejar les pastanagues, el carbassó i la ceba. Escalfar totes les verdures amb una mica d'oli i quan estiguin gairebé en el seu punt afegir l'all, els bolets, la sal i el pebre. Deixar que s'evapori l'aigua que eliminen els bolets i després afegir els ous removent fins que quallin, o fins al punt que vulguem.

Pit de pollastre a la planxa amb llimona (per a 4 comensals)

Ingredients:

  • 4 pits de pollastre
  • Oli d'oliva
  • Suc d'una llimona
  • 3 grans d'all
  • Julivert
  • Sal (opcional)
  • Pebre

Salpebrar els pits i macerar-les en un recipient profund amb l'oli d'oliva, el suc de llimona, el julivert i els alls picats. Escalfar una paella o la planxa i cuinar els pits fins que siguin daurades.

Acompanyar els pits amb una guarnició de verdures que podem cuinar alhora que el pit. (Xampinyons, ceba, pebrot...)