Ple d'antioxidants i moltes altres substàncies beneficioses per a la salut, el te verd és una de les begudes més saludables del planeta. Molts estudis han demostrat que el te verd pot augmentar la crema de greixos i ajudar-te a perdre pes. Però com ho aconsegueix?

Conté substàncies que contribueixen a la pèrdua de pes

Més enllà de l'aigua calenta i el suau sabor, el te verd conté substàncies bioactives que es dissolen a l'aigua i contribueixen al valor de la beguda. Amb una tassa de te de qualitat, s'aconsegueixen a més una gran quantitat de substàncies beneficioses amb potents efectes biològics.

Components que ajuden a accelerar el metabolisme

La més coneguda és la cafeïna. Una tassa de te verd en conté molta menys (24-40 mg) que una de cafè (100-200 mg), la qual és encara suficient per tenir un suau efecte. La cafeïna és un estimulant que, segons estudis, ajuda la crema de greix i millora la performance al moment de fer exercici.

Te verd

Però on el te verd brilla en tota la seva esplendor és en el seu massiu rang d'antioxidants, especialment en el contingut de les potents catequines. La més important d'elles és l'epigalocatequina galato (EGCG), una substància que pot accelerar el metabolisme.

Cal tenir en ment que aquests beneficis poden derivar-se tant de beure te verd com de consumir el seu extracte com un suplement. La majoria dels estudis, de fet, van utilitzar suplements.

Resumint: el te verd conté substàncies bioactives com al cafeïna i l'EGCG, les quals poden tenir poderosos efectes en el metabolisme.

Pot mobilitzar greix des de les cèl·lules grasses

Per cremar greixos, primer han de trencar-se dins la cèl·lula grassa i ser portats al corrent sanguini. Els components actius en el te verd poden ajudar el moment d'accelerar els efectes d'algunes hormones que cremen greixos.

El principal antioxidant en el te, l'EGCG, pot ajudar a inhibir un enzim que redueix l'hormona norepinefrina. Quan aquest enzim és inhibit, la quantitat de norepinefrina augmenta .

Aquesta hormona és utilitzada pel sistema nerviós com un senyal cap a les cèl·lules grasses, el qual els ordena trencar grasses. Així, més norepinefrina porta que les cèl·lules grasses rebin un senyal més fort i que es trenquin més greixos.

La cafeïna i l'EGCG (que es troben naturalment en el te verd) podrien tenir de fet un efecte sinèrgic, perquè la cafeïna millora un altre pas en el mateix procés. El resultat final és que les cèl·lules grasses trenquen més greix, el qual és alliberat dins del corrent sanguini i es torna disponible per ser utilitzada com a energia per a les cèl·lules que així ho necessitin, com les sanguínies.

Resumint: Les substàncies en el te verd pugen el nivell d'hormones que li ordenen les cèl·lules grasses que trenquin greix. Això l'allibera en el corrent sanguini per convertir-la en energia.