Com sona un pastís de formatge de xocolata sense forn i a més amb gerds amb un sabor deliciós? Si et diem que a més es tracta d'una recepta saludable, segur que et sona encara millor. Definitivament val la pena provar-la. Per si tot això fos poc, aquest pastís de formatge és una bomba amb altes proteïnes, ja que trobaràs iogurt grec, formatge quark, formatge crema, i, si t'interessa, pots afegir proteïna en pols també per potenciar els seus nutrients.
Un pastís saborós i saludable
El gust de xocolata s'aconsegueix utilitzant cacau holandès d'alta qualitat. Utilitzem xilitol per endolcir, pel que el farcit d'aquest pastís de formatge és lliure de sucre i té menys calories i carbohidrats. No obstant això, també es pot utilitzar l'equivalent d'estèvia, o sucre de canya/coco, depenent de com vulguis que sigui el pastís de formatge. Per a aquesta recepta es recomana utilitzar mel a la massa per obtenir la consistència adequada. Utilitza gelatina en pols al 100% per solidificar el farcit. Això vol dir que la gelatina no ha de contenir cap altre ingredient. Si t'agradaria que aquest pastís de formatge sigui sense gluten, utilitza civada lliure de gluten per a la massa.
Ingredients
- 600g de iogurt grec baix en greixos (o formatge quark suau, o una barreja d'ambdós)
- 400g de formatge crema sota en greixos (com el Philadelphia)
- 100g de cacau holandès
- 150g de xylitol (o l'equivalent a estèvia o sucre de canya)
- 200g de gerds (per decorar)
- 30g de gelatina en pols 100%
- 1 mesura de proteïna de xocolata en pols (opcional)
- menta (per decorar)
Per a la massa:
- 200g de civada
- 2 culleradetes de mel
- 2 culleradetes d'oli de coco fos
- 1-3 culleradetes d'aigua (segons sigui necessari)
Un pastís ideal per menjar a mitja tarda o a mig matí, i que podem incloure la nostra dieta ja que es tracta d'una variació saludable, amb la qual cosa ens ajudarà també a recuperar després d'una sessió dura de gimnàs, per exemple. Per fer-la, aquestes són les instruccions que hem de seguir:
- En un processador d'aliments barreja tots els ingredients de la massa. Afegeix aigua en cullerades segons sigui necessari, perquè la massa sigui uniforme però no molt humida.
- Pressiona la massa resultant en el fons d'un motllo (amb un diàmetre aproximat de 25cm).
- En un recipient gran, barreja el iogurt grec (o formatge quark), formatge crema, cacau, endolcidor i proteïna en pols (opcional).
- En un recipient petit, combina la gelatina en pols amb algunes cullerades d'aigua bullint. Regira fins a dissoldre.
- Afegeix algunes cullerades de crema de xocolata a la gelatina fosa i barreja.
- Incorpora la gelatina preparada amb la resta de la crema de xocolata.
- Aboca la crema de xocolata sobre la massa preparada.
- Refrigera el pastís almenys 5 hores.
- Decora el pastís de formatge de xocolata amb els gerds i la menta.