Resulta com menys cridaner com en els últims temps el |mango, que era poc més que una cosa exòtica que de tant en tant algú tenia a casa, s'ha posat de moda. Es tracta d'una fruita dolça i refrescant que podem trobar en qualsevol època de l'any però quan comença la calor ens ve genial per combatre les altes temperatures així com per tenir el nostre cos hidratat i actiu.
En occident té una popularitat com diem una mica més recent, però a l'Índia es conrea des de fa 4.000 anys. El que igual no tenim tan present és que el mango, el nom del qual prové del tàmil mangay, pertany a la mateixa família que plantes amb fruits tan coneguts com els anacards o els pistatxos. Curiós, veritat?
Una fruita amb sabor i molts nutrients
Com cada vegada està més estès el seu consum als nostres països, hem volgut conèixer els beneficis que aporta al nostre cos. Són molts i molt variats, amb el que n'hem escollit quatre dels que podem trobar:
1. Un aliment ple de nutrients
El mango no només és una fruita molt deliciosa, sinó que també és molt baixa en calories i es troba plena de nutrients. Una peça de mango tallat aporta a l'organisme només 99 calories i els macronutrients que necessita per funcionar correctament. Una tassa de mango en cubs aporta gairebé 14 grams de carbohidrats, dels quals 2,3 grams corresponen a la seva fibra dietètica. Així mateix, ofereix 0.6 grams de greixos i 1.4 grams de proteïna d'origen natural. A més també brinda vitamines essencials per a l'organisme com la vitamina A, C, E, K i algunes vitamines del grup B com la vitamina B6, B5, niacina, riboflavina, folat, tiamina, etc.
2. Antioxidant
Els mangos compten amb una excel·lent quantitat d'antioxidants que tenen cura de l'organisme i promouen el benestar general. Aquests compostos vegetals bioactius són vitals per combatre l'estrès oxidatiu i els radicals lliures que s'acumulen. Segons els científics, el mango és una font d'antioxidants tan variada que pot aportar més de 12 diferents tipus de poderosos antioxidants, tals com: les catequines, antocianines, ramnetina, kaempferol, àcid benzoic, mangiferina, etc.
3. Millora la salut del teu cabell i de la teva pell
Un dels beneficis del mango és que és útil per millorar la salut del teu cabell i de la teva pell a causa de la seva combinació magnifica de nutrients: vitamina A, vitamina C, antioxidants i minerals. La vitamina C és un nutrient que no pot ser sintetitzat per l'organisme, tanmateix és essencial per sintetitzar el col·lagen que estructura tots els teixits orgànics. Un increment a la producció de col·lagen afavoreix notablement al cabell perquè aquesta proteïna li confereix robustesa i flexibilitat a la fibra capil·lar. Així mateix, el col·lagen és magnifico per brindar-li elasticitat i fermesa la pell, mentre que atenua alguns signes de l'envelliment com les arrugues.
4. És magnífic durant l'embaràs
Una tassa de mango en cubs pot cobrir fins al 18% del requeriment diari de folat en l'organisme, pel que és una magnifica fruita per prendre durant l'embaràs. El folat o vitamina B9 és essencial en dones embarassades perquè prevé el desenvolupament de malformacions al tub neural del fetus. Això no només redueix els problemes de salut del nadó en néixer, sinó que també promou el seu benestar i esperança de vida.