La recepta de mousse de xocolata vegana esponjosa amb dos ingredients és d'aquelles que cal provar-les sí o sí. La clau està en un ingredient secret que segurament sorprendrà a més d'un perquè el seu ús encara no s'ha estès massa, però temps al temps.
Moltes vegades diem mousse a una cosa que no ho és. Unes postres que simplement són cremoses però no esponjoses no són estrictament una mousse, i per això és difícil aconseguir aquesta textura sense ou. Ara els vegans, al·lèrgics o simplement els que s'hagin quedat sense ous a casa poden recórrer a un altre ingredient bàsic del rebost: el líquid de coure llegums o aquafaba. Curiós, veritat?
Una recepta amb 2 ingredients
Per a aquesta recepta, necessitarem els següents ingredients per a 4 persones:
- Xocolata negra de bona calidad115 g
- Aquafaba (líquid de conserva de llegums) (el contingut d'un pot gran)165 g
- Sucre (opcional)25 g
- Sal (opcional)1 g
- Essència de vainilla (opcional)2 ml
- Licor de cafè (opcional)2 ml
La preparació serà la següent, per a la qual cosa és un berenar ideal abans d'anar al gimnàs, per exemple:
1 - Obrirem el pot de conserva dels cigrons o mongetes, el que tinguem a mà al rebost. Col·loquem un bol i a sobre un colador, llançant dins el contingut del pot. Remoure amb suavitat, donant copets perquè caigui tot el líquid possible al bol. Tapar amb plàstic film i posar a la nevera si no l'utilitzem immediatament, o guardar els cigrons en un recipient hermètic si els utilitzem més tard.
2 - Trossejar o picar la xocolata negra a ganivet i fondre al bany maría o al microones. El bany maría sempre és més segur, sempre que vigilem que no entre res d'aigua. Remoure fins a tenir una textura homogènia i cremosa, deixant que es temperi una mica.
3 - Col·locar el líquid de cigrons en un recipient profund mitjà i batre amb batedora de varetes, començant a velocitat mitjana i pujant al final. Passats uns 5-10 minuts hauran muntat com si fossin clares a punt de neu. Ha de formar pics i tenir un volum ferm, esponjós, de color blanc. Podem afegir ara el sucre si l'utilitzem i batre com si fora merengui.
4 - Finalment, haurem de barrejar una porció amb la xocolata i després combinar del tot els dos ingredients, afegint si volem la sal o les aromes extra. Combinar amb una espàtula o llengüeta, utilitzant moviments envoltants per intentar que no es baixi gaire el volum. Una vegada tinguem una barreja homogènia, repartir en bols, vasos o copes. Surten 2-3 racions grans o 4 de més petites. Deixar refredar a la nevera com a mínim 2 hores.
Com dèiem, una recepta perfecta per berenar o per a mig matí, que ens donarà energia extra per al nostre dia a dia.