El microones és un d'aquests electrodomèstics que no falten a qualsevol cuina. Un petit aparell ple d'utilitat que no sempre se sap utilitzar de forma correcta. Perquè de manera general, el microones s'utilitza per escalfar el menjar, però es pot utilitzar per a moltes altres coses. Cuinar al microones és fàcil, és ràpid, econòmic i saludable, perquè cou els aliments al seu propi suc i es redueixen greixos.
Tanmateix, alguns aliments no s'han de cuinar al microones. Alguns perquè senzillament perden les seves principals propietats i d'altres, perquè pot resultar perillós per a la salut. Descobreix quins són aquests aliments que mai no has de cuinar al microones. Així, podràs fer ús d'aquest petit electrodomèstic tan pràctic que cada dia t'escalfa el menjar en un minut.
Hi ha receptes en les quals el microones és la clau
El que mai no s'ha de cuinar al microones
Molts aliments es poden cuinar al microones sense problemes, de fet, existeixen infinitat de receptes riques i saludables en aquest format. Tanmateix, alguns aliments o productes no s'han de cuinar així, per diversos motius com els que t'expliquem a continuació.
Els ous durs
Si vols preparar un ou ferrat sense oli i molt saludable, el microones és el teu millor amic. Però si el que necessites és escalfar un ou dur, busca altres alternatives o prepara'l primer. L'ou dur no s'ha de ficar al microones perquè al seu interior es forma una capa d'humitat que pot explotar en escalfar-se al microones. Per això, és molt important pelar l'ou i tallar-lo abans de posar-lo a escalfar en el micro.
El pollastre
Si no es cuina bé, els bacteris del pollastre poden resultar terriblement perillosos per a la salut. Per això, el pollastre cru mai no s'ha de cuinar al microones, perquè el sistema d'aquest aparell és escalfar els aliments de fora cap a endins. Per la qual cosa no es pot garantir que l'aliment es cuini correctament, perquè no ho fa de forma uniforme. Per la mateixa raó, no s'han de cuinar carns crues al microones.
L'arròs
Un d'aquests aliments que sovint s'escalfa al microones és l'arròs, de fet, es comercialitzen diferents productes envasats per utilitzar al microones. Si embargo, estudis recents indiquen que això pot resultar molt perillós per a la salut. Això és perquè l'arròs conté un bacteri molt resistent a les altes temperatures que no sempre s'assoleixen al microones. A més, aquest sistema fa que es creï una capa d'humitat que és el lloc perfecte perquè proliferin diversos bacteris que poden provocar intoxicacions alimentàries.
La llet materna
Congelar llet materna és la manera adequada de crear una reserva d'aliments per al nadó. D'aquesta forma, podrà alimentar-se quan el necessiti encara quan no estigui la mare disponible. Ara bé, per escalfar la llet materna, el millor és utilitzar aigua calenta en lloc del microones. De sobres és sabut que aquest electrodomèstic escalfa els aliments de forma desigual. La llet pot quedar freda d'una banda i molt calent per una altra.
Les verdures de full verd
Quan s'escalfen al microones, els nutrients de les verdures de full verd poden tornar-se molt perillosos per a la salut. Es tracta d'una substància anomenada nitrats, que són molt beneficiosos per a la salut, però que en escalfar-se al microones es transformen en nitrosamines, una substància que pot resultar cancerígena. Per això, si tens sobres d'espinacs, col o verdures de full verd, és millor escalfar-les en una paella amb una gota d'oli d'oliva.