Mites i molta desinformació. Malgrat que tenim més documentació que mai, el cert és que encara continuem trobant-nos amb multitud de falsos dogmes al món del fitnes.

La tecnologia ha ajudat a apropar la informació sobre esport, l'alimentació i la salut a tothom. Tanmateix, també fa que es multipliquin els mites i la desinformació a través de les xarxes. Per això, és bo conèixer quines són les afirmacions errònies que més se senten als gimnasos per no caure-hi.

Cada vegada hi ha més informació, però també desinformació

Mites més coneguts del fitnes

Suar més fa que perdis més greix

El greix no es perd per la suor. És més, és difícil perdre'n amb la deshidratació. El que passa és que hi ha un augment de la temperatura corporal, que s'equilibra mitjançant la sudoració.

Mites Gimnàs
Mites gimnàs

Com més proteïna mengis, més múscul

El fet de menjar més quantitat de proteïna, per si mateix, no et fa guanyar massa muscular. Un bon entrenament i un balanç energètic coherent serà el que t'ajudi a assolir els objectius. A més, per la ràpida absorció, no és aconsellable més de 30 grams de proteïna en pols per presa, ja que el fetge no té capacitat per a tanta quantitat de cop.

Si la meva bàscula marca que he baixat de número, he perdut greix

Si només mires el número de la bàscula, no coneixeràs la realitat sobre la teva composició coporal. L'ideal és un bon plantejament nutricional i esportiu per saber que perds el greix, i no el múscul. Així aconseguiràs un aspecte sa i definit.

Soc dona i no faig pesos per no tenir una musculatura d'home

Un entrenament adequat en pes, alimentació i descans no farà que tinguis un cos d'home o musculat. Encara que tots els cosos fabriquen testosterona, les quantitats són tan diferents que és un error pensar que una dona podrà muscular de la mateixa manera que un home.

Copiar l'entrenament d'una altra persona em servirà per tenir els mateixos resultats

Cada persona és un món i cada entrenament ha de ser individualitzat. Adaptat a la teva vida, el teu tipus de cos i els teus objectius. Si no és així, a més de no aconseguir l'adherència al pla, no serà una rutina eficaç.

Com més duri l'entrenament millor

La durada no és important tant com la tensió muscular (TUT), estrès metabòlic i intensitat de l'entrenament.

Si fas esquats patiràs de mal de genolls

Amb una bona tècnica no només no tindràs mal de genolls, sinó que seran molt més forts. És més, és un dels exercicis més beneficiosos.

La cervesa és bona per al postentrenament

La cervesa no és la beguda ideal per recuperar-te després d'un esforç. Encara que aporti hidrats de carboni i vitamines, no deixa de ser alcohol. A més, és una beguda diürètica (et fa eliminar líquids) i alcohòlica, cosa que carrega el fetge. Per això, si prenem cervesa després de l'entrenament, el que aconseguim és deshidratar-nos i obligar l'organisme a desintoxicar-se.