Aquest dilluns al matí, a l’Antiga Fàbrica Estrella Damm, s’ha celebrat la final del primer concurs de tiratge de Damm. Un concurs que va néixer a partir de l’aplicació Bar manager, que pretén ser un canal d’unió entre la companyia cervesera i els seus clients que distribueixen la cervesa arreu del territori. En total, es van presentar al concurs a través d’un vídeo 293 establiments i, d’aquests, 10 arribaven a la final per demostrar les seves habilitats en tirar i servir la millor canya.
El responsable de vendes del grup Damm a Catalunya, Marc Garcia, apuntava que per a la companyia, “és un plaer poder celebrar un acte com aquest de forma presencial després de la pandèmia”, i prosseguia dient com “per nosaltres, tots els que esteu avui aquí heu guanyat, sou els 10 finalistes de gairebé 300 candidatures!”. El jurat estava format per experts cervesers integrants de la companyia i la presència de dues periodistes gastronòmiques.
El concurs de Damm premia els tres millors tira canyes amb 2.000, 1.000 i 500 € respectivament
Damm escull i premia els millors tiradors de cervesa de Catalunya
El jurat valorava molt positivament la convocatòria del primer concurs, que espera que sigui l’inici d’una cita que aplegui els millors tira canyes que trobem repartits arreu del territori. La dinàmica de la final resultava simple: d’un en un, els concursants sortien a l’escenari i havien de mostrar la seva agilitat en tirar i servir les canyes de la millor forma possible. Cada concursant, havia de servir 3 canyes i la millor, seria jutjada pels membres del jurat.
Prèviament a l’inici del concurs entre els finalistes, Yan Auad, sommelier de Damm, indicava i ensenyava als finalistes la millor tècnica per tirar bé la canya, inclinant la copa uns 45º sota el sortidor. A continuació, els finalistes -alguns amb més nervis que d’altres-, sortien d’un en un a tirar les 3 canyes. Entre els 10 finalistes hi havia en Fernando de Can Feu (Sabadell); l’Alberto del Confidencial (Mollet del Vallès); en Jordi del Punt de trobada (Reus) -que ha arribat a la final per ser el vídeo mes votat entre la seva clientela-; l’Elias del Conservas LaTorre (Barcelona); en Felix del Restaurant l’Olivé (Mollet del Vallès); en Carles de Van Van Var (Barcelona); en Raul de El 9 suprem (Figueres); en Luciano del Cafè Punt 5 (Figueres); en Toni del Calla y tapa (Barcelona) i la Jenifer del Bar Homer (Mollet del Vallès).
Els premiats de la primera convocatòria del concurs
Els tres premiats per Damm, han estat en tercera posició per El 9 suprem, en Raul; en segona posició Conservas LaTorre, l’Elias i en primera posició, la millor tiradora de canyes de Catalunya s’ha emportat els 2.000€ la Jenifer del Bar Homer, de Mollet del Vallès. Visiblement emocionats, els guanyadors han recollit el seu xec juntament amb un diploma que els acredita com a millors tira canyes de terres catalanes així com un reconeixement per haver participat en la primera edició del concurs.
Marc Garcia, ha conclòs l'acte dient que “ha estat molt difícil escollir els tres premiats”, per això, ha aprofitat per felicitar de nou tots els finalistes, i posar en valor la dedicació que posen en la seva feina, en un sector, el de la restauració, que ha patit en primera persona la pandèmia del coronavirus. L’acte ha finalitzat entre somriures i abraçades, brindant amb canyes -servides per professionals de Damm- en reconeixement a tots els participants i convocats.