Damm, empresa líder en el sector de l'alimentació i begudes, amb presència en els sectors de logística, distribució i restauració, ha celebrat avui a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm la seva Junta General d'Accionistes, en la qual s'han aprovat els resultats de l'exercici passat. L’any 2021, la facturació de Damm va superar els 1.488 milions d'euros, amb un increment del 21,5% respecte al 2020 i un 7,5% respecte al 2019, i obtenint un benefici net de 121,3 M€.
En la seva intervenció, Demetrio Carceller Arce, president executiu de Damm es va mostrar optimista davant l'imminent inici de la temporada estival i va destacar que la companyia preveu "aconseguir uns resultats positius durant els mesos d'estiu gràcies a l'esperada bona evolució del turisme i l'increment de la despesa en restauració durant els mesos estivals". Malgrat les bones perspectives que anticipa el sector, el president executiu de Damm va mostrar la seva inquietud per l'efecte que l'increment dels costos pot tenir sobre el negoci de la companyia. "Les nostres previsions per a 2022 s'han vist marcades pel context d'inflació en el qual ens trobem i l'alt increment registrat en els costos de les matèries primeres, materials d'envasament i l'energia”. Així mateix, mostra la seva preocupació per la possible disminució de la demanda en hostaleria fruit de la menor renda disponible el segon semestre de l'any. “Som optimistes amb la bona evolució de les nostres vendes durant aquest exercici, però ja estem suportant una forta pressió sobre els nostres marges operatius", va afirmar Carceller Arce.
Així mateix, el president executiu de Damm va aprofitar la seva compareixença davant els accionistes per a repassar l'evolució del negoci durant 2021, un exercici que va seguir marcat pels efectes de la pandèmia. Durant el primer trimestre de l'any les restriccions derivades de la pandèmia imposades al sector hostaler van tenir un gran impacte en les vendes de la companyia en aquest canal, especialment en territoris on les restriccions van ser més dures com va ser el cas del litoral mediterrani. "Malgrat el complicat inici d'any que vivim, la progressiva desaparició de les restriccions a l'hostaleria i la recuperació del turisme nacional ens va permetre tancar l'any aconseguint una facturació que va superar els nivells prepandèmia. Sense lloc a dubte, en la consecució d'aquestes xifres rècord van jugar un paper clau l'esforç, la implicació, el compromís i la capacitat d'adaptació de les més de 5.100 persones que formen part de l'equip de Damm", va assenyalar Carceller Arce.
La internacionalització del negoci serà una de les grans bases per a assegurar el potencial de creixement de la companyia, que actualment és present en més de 130 països.
Augment de la capacitat productiva i logística
Comptar amb una sòlida capacitat productiva i logística és una garantia de futur per a un grup industrial com Damm. La companyia va escometre durant el passat exercici una inversió de 25 milions d'euros destinada a l'ampliació de la seva fàbrica del Prat de Llobregat que permetrà generar un total de 50 nous llocs de treball durant aquest any. Gràcies a aquesta inversió, Damm comptarà amb unes instal·lacions que ocupen un espai d'11.600 m² i consten d'un edifici auxiliar, un sistema de càrrega i descàrrega de cisternes i una línia d'envasament de llaunes que permetrà atendre la creixent demanda d'aquest format i envasarà els diferents estils de cervesa per a totes les marques de la companyia.
Damm continua promovent el creixement de les seves marques regionals. L'any 2021 va invertir més de 35 milions d'euros en la construcció del nou centre logístic, que donarà ocupació a més de cent persones, i que s'ha projectat amb l'objectiu d'assumir el futur creixement de l'operador logístic a la Regió de Múrcia, així com dels clients dels sectors d'Alimentació i Begudes i del sector hortofructícola, i les operacions pròpies de la cadena de subministrament de tot el grup.