El Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, a través de l'Agència Pública de Formació i Qualificació de Professionals de Catalunya, ha lliurat a CaixaBank Dualitza el Premi a la tasca de recerca en el camp de la Formació Professional dins la tercera edició dels Premis FPCat corresponent a 2021.

A través d'aquest guardó, la Generalitat reconeix la tasca realitzada per l'entitat promotora de la FP per impulsar el coneixement acadèmic i la producció de dades, xifres i models comparatius que contribueixin a oferir una imatge real i detallada de l'estat de la FP, així com que facilitin la presa de decisions. En l’acte de lliurament, ha recollit el premi Juan Carlos Lauder, director CaixaBank Dualitza, acompanyat de Mónica Moso, responsable del Centre de Recerca de CaixaBank Dualitza, Ricard Guillem, coordinador de CaixaBank Dualitza zona Est, i José Manuel García Trany, director del Centre d’Empreses de la Direcció Territorial Barcelona de CaixaBank.

CaixaBank Dualitza desenvolupa la seva activitat en l'àmbit de la FP des de fa gairebé sis anys

Un dels pilars d'actuació és el camp de la investigació on ha emprès diferents recerques, anàlisi i estudis en col·laboració amb diferents administracions públiques i privades i amb una vocació sempre de responsabilitat social. El seu projecte més rellevant en aquest sentit és l'Observatori de la FP que, sota el domini  www.observatoriofp.com ofereix totes les dades disponibles d’FP Inicial, FP Dual i FP per a l’Ocupació convertint-se en una de les poques plataformes on es poden consultar xifres regionalitzades, temporals o establir comparatives entre territoris per poder conèixer de la manera més precisa el comportament de la FP.

A més, com a eina addicional, les dades de l'Observatori són analitzats mensualment a través d’FPAnálisis i anualment a través de l'informe anual de la FP, on s'analitzen tots els canvis esdevinguts en les diferents modalitats de Formació Professional durant l'any anterior.

De manera paral·lela, CaixaBank Dualitza duu a terme recerques en col·laboració amb diferents agents, com el Servei d’Ocupació de Catalunya, amb el que estudia a través de la posada en marxa d'un projecte pilot, el grau d'inserció laboral i formativa de treballadors desocupats mitjançant la implementació de certificats de professionalitat en modalitat dual. També, l'estudi desenvolupat al costat de Fundació BCN FP per conèixer el sector sanitari i sociosanitari català en clau FP, així com tots els canvis soferts arran de la pandèmia.

Al costat de la tasca investigadora, CaixaBank Dualitza també ha desenvolupat un seguit de projectes a Catalunya destinats a promoure la Formació Professional, una gran part d'ells impulsats sota el marc del conveni signat fa cinc anys amb el Departament d’Educació de la Generalitat. Un d'ells, 24 hores d'Innovació Barcelona CaixaBank Dualitza, va camí de convertir-se en un referent de l'aprenentatge basat en projectes celebrat a Catalunya. En les seves tres edicions, més de 500 estudiants de diferents cicles d’FP catalans han contribuït a resoldre reptes plantejats per empreses de primer nivell a través del treball en equip desenvolupat durant les 24 hores. Els estudiants també han pogut participar en el desenvolupament de projectes per fer visible la FP Dual mitjançant el Premi Dualitza a la Millor Campanya de FP Dual.

A més, CaixaBank Dualitza també col·labora amb entitats com PIMEC, en l'organització del Congrés de FP o el Cercle d’Economia, amb el suport a una categoria mateixa d’FP en els Premis d'Ensenyament.

CaixaBank Dualitza        

CaixaBank Dualitza reforça l'aposta de l'entitat per la Formació Professional i la seva modalitat dual com a part del compromís que CaixaBank manté des de la seva fundació amb els objectius socials i, en concret, amb la millora dels nivells educatius de la població. La nova marca CaixaBank Dualitza, que continua la tasca iniciada el 2016 per la Fundació Bankia per a la Formació Dual, promou aquesta modalitat educativa amb l'objectiu de prestigiar i difondre la Formació Professional al país.