Del 10 al 27 d’octubre, torna Malquerida & Food, el recorregut gastronòmic més llatí de la ciutat de Barcelona. Dinou restaurants de cuina llatina oferiran elaboracions típiques de Mèxic, Perú, Veneçuela, Brasil, El Salvador i Argentina, totes i cada una d’elles pensades especialment per maridar amb Malquerida, la cervesa roja fresca dels mestres cervesers de Damm i els germans Albert i Ferran Adrià.

Fins el 27 d’octubre, Malquerida & Food proposarà un recorregut gastronòmic per restaurants llatins de renom de la ciutat, que oferiran elaboracions pensades per maridar amb la cervesa Malquerida

En aquesta segona edició de Malquerida & Food, catorze restaurants oferiran una elaboració típica de la gastronomia llatina en format “platet”, acompanyada d’una cervesa Malquerida, per 6 euros:

  • Entre les especialitats de la cuina mexicana trobem la taquería Canta y no llores, on es podrà degustar un platet de sope de pollastre guisat amb mole en l’ambient popular i festiu del barri del Born. Jalisco no te rajes i La Chula oferiran una proposta típica mexicana: els tacos. Jalisco no te rajes proposa dos tacos de cochinita pibil (carn de porc adobada amb achiote), mentre que La Chula sorprèn amb un taco de pop adobat amb pinya rostida, ceba confitada, coriandre i alvocat. Una altra proposta es la de Margarita Blue, que fa 22 anys que prepara el menjar típic de la frontera de Mèxic amb els Estats Units, i que en aquesta ocasió, sorprèn amb una tapa de nachos amb el seu guacamole fet al moment a base de picada d’alvocat, ceba, i jalapeños, amb coriandre, suc de llima i sal. Mexcla proposa degustar les quesadillas de xampinyons i epazote amb deep de guacamole. El recorregut també inclou Mextizo, que fusiona la cuina tradicional mexicana amb la pròpia de la dieta mediterrània, amb les croquetes de cochinita pibil amb x-nipec adobada amb achiote. I, per últim, Guzzo Royal Café fa una proposta de cuina mexicana fusionada amb cuina brasilera: una iuca fregida amb guacamole casolà clàssic, de moniato i de remolatxa.

Taquería Canta y no llores



Jalisco no te rajes

La Chula

  • A la cuina veneçolana, les arepas són el seu punt fort. Per això, Arepamundi oferirà aquest any l’arepa índia farcida de daus cruixents de pollastre amb salsa de curri, creant una fusió deliciosa entre cuina veneçolana i índia. Veneçuela i Mèxic units en un sol plat és el que ofereix La Taguara Arepería, uns platanachos compostos de xips de plàtan verd mascle, acompanyades de carn picada, pico de gallo i formatge.

Arepamundi

La Taguara

  • La cuina peruana és una altra de les propostes d’aquest recorregut. Cocorocó Sazón Peruana és un restaurant capaç d’oferir la combinació de causa, cebiche i chicarrón, tres sabors peruans deliciosos en un plat únic i amb un sabor exquisit. La Monroe delectarà als seus comensals amb un plat considerat patrimoni nacional de Perú: el cebiche de salmó acompanyat amb leche de tigre i espurnes dolces de préssec. I la última opció peruana d’aquesta edició és la cresta de marisc que trobarem en el restaurant Yukamanka.

Cocorocó Sazón Peruana 

La Monroe

Yukamanka

  • La Querida torna un any més amb la cuina d’El Salvador per sorprendre els seus comensals amb les típiques Pupusas o coquetes de blat de moro: vegetarianes, de carn o dolces, delicioses en totes les seves modalitats.

La Querida

Com a novetat d’aquesta edició, cinc restaurants proposen degustar un complet menú de dos plats acompanyats per dues cerveses Malquerida, els preus dels quals oscil·len entre els 25 i els 35 euros:

  • El restaurant Blanc, situat a l’Hotel Mandarin Oriental Barcelona, ofereix en el seu menú mexicà dos plats típics: cebiche de corbina marinada amb leche de tigre, pinya i mango, acompanyat de ceba osmotitzada i blat de moro, a més d’unes aletes fregides i caramel·litzades amb una salsa d’esperit mexicà, acompanyades amb una salsa d’esperit mexicà en homenatge a Frida Kahlo, obra de la xef Carme Ruscalleda.

  • Terrat, situat també a l’Hotel Mandarin Oriental Barcelona, ofereix sabors peruans elaborats per Gastón Acurio amb una proposta de cebiche clàssic de corbina amb aroma d’ají i uns dumplings chifos de massa fina farcits de gambes i vegetals amb salsa ponzu i pachikay.

  • L’especialitat argentina per gaudir de la brasa, les salses i uns talls de carn espectaculars la trobarem a La Tavernícola. Matrimoni de xoriço crioll amb chimichurri i botifarró o verdures a la brasa, i brinça o vacío pulido amb patata a la brasa i escalivada d’albergínia i pebrot vermell són els dos plats del menú.

  • Leka és el restaurant veneçolà que ens delectarà amb una conserva de marisc de la llotja de la Barceloneta amb tomàquet, i un rodó de vedella cuit a baixa temperatura, amb salda melosa negra de cervesa Malquerida i panela, acompanyat d’arròs basmati.

  • Finalment, Oaxaca ofereix en el seu menú especial un exquisit guacamole amb totopos i chicharrón, i una cochinita pibil de raça ibèrica, amb frijoles de l’olla, x-nipec i tortilla mexicana.

Tots els platets i els menús aniran acompanyats de la cervesa roja fresca Malquerida, creada pels mestres cervesers de Damm, Ferran Adrià, Albert Adrià i el seu equip. Malquerida és la primera cervesa pensada per acompanyar elaboracions inspirades en la cuina llatina i els seus sabors picants, àcids, intensos i afruitats. Elaborada amb flor de Jamaica, taronja, blat, malt d’ordi i blat de moro, és perfecta per degustar amb la potència i complexitat dels plats d’una gastronomia que ja és tendència mundial.