Moritz, la primera cervesa de Barcelona des de 1856, ajunta els seus mestres cervesers i al xef Jordi Vilà, director gastronòmic de Fàbrica Moritz Barcelona, Casa Moritz i Bar Velódromo, en una nova cervesa edició limitada.
Jordi Vilà és estrella Michelin des de 2004, Premi Nacional de gastronomia 2021, i màxima distinció de la Guia Repsol, entre d'altres reconeixements. El xef explica que busca crear sensacions i viure una experiència inoblidable en cada glop de la seva nova creació. “El que he buscat és el plaer del primer glop de cervesa ben freda, quan surts del mar, a ple estiu” explica el xef. Després de mesos de proves, neix Moritz Alkimia by Jordi Vilà, que ha posat la seva ànima en aquesta nova cervesa de temporada.
“Si Alkimia fos una cervesa, sens dubte seria aquesta. Buscàvem textures, originalitat, però sobretot, sensacions i una cervesa que no fos elitista i es pogués consumir en diferents situacions”, relata el xef emocionat en la presentació celebrada a la mateixa Fàbrica Moritz.
Els mestres cervesers i Jordi Vilà van trobar l’equilibri perfecte en una original i gastronòmica selecció d’ingredients que conté llúpol nugget i saaz; aranja; bitxo; cardamom; alga i sal i malta d’ordi.
La nota de tast ha donat una elevada puntuació en els experts cervesers descrivint les següents sensacions:
• Textura untuosa i fresca al mateix temps.
• A la vista presenta un color daurat, net, brillant.
• Escuma esponjosa i abundant.
• En nas destaquen els tocs cítrics de l’aranja.
• En boca és lleugera, però amb molta presència. Amb tocs salins de les algues i la sal.
• Retrogust amarg i fresc.
• Final net i sedós.
Un producte que la cervesera ha definit en la seva campanya com: “Creada al cel per ser gaudida a la terra”. Un producte creat per un xef Estrella Michelín, però per a tots els amants de la cervesa. Una cervesa de 5% v/v que es podrà gaudir a la Fàbrica Moritz Barcelona, Casa Moritz, Bar Velódromo, Moritz Store, Ecommerce, opció delivery amb Uber Eats, Just Eat i Glovo i, és clar, al Restaurant Alkimia i al Kostat, d’abril a setembre de 2022.