Que al País Basc saben valorar el bon menjar era una cosa que ja donàvem per fet. Alguns dels cuiners més famosos del panorama mundial són bascos, i no és fruit de la casualitat. Però no només saben valorar el producte que tenen allà i la gastronomia típica del nord d'Espanya, sinó que saben valorar el menjar més enllà de les nostres fronteres.

labocatoriogrande

Presentació del Labocatorio

Un dels tipus de menjar que agrada a Espanya és la grega, que utilitza molts productes similars a la nostra, i malgrat que cada una amb les seves particularitats, tenen un fons comú: el bon producte i una riquesa de sabors propi de la cuina mediterrània.

I sí, Bilbao i el menjar grec han creat un llaç comú, i és que hem estat buscant a TripAdvisor quins eren els 'restaurants barats' amb millor puntuació de la ciutat i la nostra sorpresa ha estat majúscula en veure que un restaurant especialitzat en menjar grec és el més ben valorat de la ciutat.

Menjar grec en ple cor de Bilbao

En concret es tracta del restaurant Laboratorio, situat molt a prop de la plaça Federico Moyúa, i a un passeig del Museu Guggenheim, amb el que no té pèrdua.

labocatorio1

Plat de la carta

La seva ubicació com diem és fantàstica, però és que més enllà d'això, ha assolit la màxima valoració en tots els aspectes possibles a TripAdvisor (menjar, servei i relació qualitat-preu) amb el que està arrasant i per això s'ha col·locat com el restaurant top per gastar pocs diners i sense renunciar a menjar bé. El rang de preus va dels 3 als 10 euros, amb la qual cosa realment és una opció assequible considerant que estem parlant d'una de les ciutats més cares d'Espanya.

Alguns dels comentaris que hem llegit ja ens indiquen que el Laboratori ha arribat a Bilbao trepitjant fort: "Excel·lent lloc de menjar típic grec, especial per als qui volen deixar les tapes clàssiques de banda per uns dies. Summament recomanable, vam ser aviat, la qual cosa no vam tenir problemes pel lloc, l'atenció excel·lent."

labocatorio2

Plat de la carta

En com a la carta, podem trobar els plats grecs més clàssics, com per exemple la Musaká, que són capes de patates, albergínia, bolonyesa de vedella i beixamel, o les empanades de formatge feta, un dels formatges més famosos de la cuina grec i amb un sabor molt peculiar. Tanmateix, també hi ha altres alguna cosa més desconeguts, com per exemple el Suvlaki, que és una broqueta de secret de porc ibèric amb pa pita, patates fregides, ceba, tomàquet i una salsa de iogurt amb all i cogombre anomenada txatxiki, molt famosa a Grècia, o les albergínies Iman, que estan fetes al forn amb salsa de tomàquet, ceba, olives negres i herbes fresques.

Com sabíem i es confirma, a Bilbao saben bé quins productes escollir i com menjar bé, però és que a més ara ho podem fer al millor preu de la mà de Laboratorio, el grec que triomfa a la capital basca.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de qualsevol canvi en les valoracions)