Bordeus, centre de la famosa regió vitivinícola, és una ciutat port al riu Garona al sud-oest de França. És coneguda per la seva catedral gòtica de Saint André, mansions dels segles XVIII i XIX, i destacats museus d'art com el Museu de Belles Arts de Bordeus. Una ciutat perfecta per visitar-la en una escapada de pocs dies, amb la qual cosa hem pensant que per a molts seria útil conèixer els restaurants més ben valorats de la ciutat al portal de TripAdvisor.
Cuina d'alt nivell a Bordeus
1 - Blisss
El restaurant més ben valorat està especialitzat en cuina francesa i contemporània. Un restaurant que ja apareix en la Guia Michelin. L'experimentat xef Anthony Aycaguer dona vida a una cuina moderna amb emplatats de línies pures que s'emmotlla al mercat. El menú sorpresa de cinc passos canvia dues vegades al mes, sempre apostant pel producte de temporada per portar-nos els millors plats en cada moment. A TripAdvisor, alguns dels comentaris que veiem són més que positius: "Excel·lent. De sorpresa en sorpresa amb plats frescos al principi. Un plat de formatges diferent i creatiu. Ritme perfecte i servei més que amable. Sopar d'alt nivell a preu assequible (60 euros més va venir)."
2 - Restaurant Son'
Aquest restaurant també està especialitzat el gastronomia francesa. El seu rang de preus mitjans per comensal està situat entre els 25 i els 55 euros, i està situat a prop del centre de Bordeus. A la seva carta la cuina fusió té un paper important, i és que sempre aposten per reinventar la cuina francesa, una de les més icòniques i influents del món. Molts dels comentaris que llegim ja parlen de la qualitat dels seus plats: "Fantàstic restaurant on et sorprèn els sabors, les textures i les composicions tant en gust com a la vista. Si podem, tornarem. A destacar les postres, espectaculars."
3 - Boig By Jem's
Aquesta tercera proposta, també apareix a la Guia Michelin, i a TripAdvisor col·lecciona una infinitat de crítiques bones: "Venim a França a fer un road tríp i hem procurat menjar als millors llocs de cada ciutat (segons Tripadvisor) aquest sens dubte ha estat el millor no se'l perdin és una joia."
Aquest local una mica apartat del centre és una excel·lent sorpresa. El seu jove xef amb una sòlida base tècnica dona vida sense ajuda de ningú a una cuina de sabors marcats i contrastats amb la dosi justa de creativitat. Foie-gras, vieires, turbot, ànec de Chalosse... Una autèntica passada de cuina francesa, amb ingredients clàssics de la seva gastronomia, però portats al màxim exponent, el que fa que sigui una referència a Bordeus.
Tres opcions per tenir presents si decidim escapar-nos a la bonica Bordeus, lloc perfecte per als amants de la bona gastronomia.
(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)