Entre les moltes províncies espanyoles en les quals trobem molt bons productes per fer de la gastronomia u dels aspectes més coneguts a nivell mundial, Guadalajara sens dubte és una elles. Així que hem volgut veure el restaurant millor valorat a TripAdvisor de la capital, i com no podria ser de cap altra forma, està especialitzat en cuina tradicional. Entre la gastronomia de la província, productes com la mel, les carns, els embotits, l'oli o el vi, són exemples del molt i bo que hi ha.
A la capital, Guadalajara, el restaurant més ben valorat és el Casa Colom, com diem, especialitzat en menjar tradicional, així que hem volgut conèixer una mica més sobre el restaurant. A la carta hem vist que tenen d'una banda menú i per l'altra especialitats. En les segones destaquen:
- Carpaccio de boletus
- Pedrers de be amb allada
- Pedrers de be frescos
- Cua de toro
Plats sempre amb productes de proximitat, en els quals el sabor de l'autèntic és el que premia, i on el producte de temporada, sempre fresc, està més que prèmia.
Cuina de proximitat i tradicional
Si donem un cop d'ull al menú més ampli de casa Palomo, també veiem que la cuina tradicional és la que és present en ell, des dels entrants fins a les postres. Per començar, podem escollir entre molts plats, entre els quals destaquen:
- Piquillos farcits de carn o de bacallà
- Formatge manxec
- Pernil ibèric de gla
- Croquetes de pernil
- Molles castellanes
- Pebrots rostits amb ventresca
- Amanida de tomàquet amb formatge de cabra
- Bladers al forn amb ou escumat i pebre vermell
Molts dels comentaris que llegim a TripAdvisor a més ens animen a provar el restaurant Casa Palomo, i no podia ser diferents tractant-se del més ben valorat de Guadalajara: "És el millor restaurant de Guadalajara. El preu- qualitat és boníssim i el tracte excel·lent. Sens dubte, un restaurant que mai no falla. A més, hi sol haver suggeriments de plats a tenir en compte perquè són de qualitat i molt bons. Les carns formidables i el peix de qualitat i sabor boníssim. El preu dels vins és immillorable"
Entre els plats principals, en els quals hi ha carns i peixos, alguns dels que destaquen són:
- Mongetes amb perdiu
- Presa de porc ibèric
- Cochifrito de cabrit
- Cua de toro estofat
- Lloms de sardina fumada
- Calamars en la seva tinta
- Bacallà amb tomàquet
Com veiem, diversos clàssics dels quals no fallen a la carta de Casa Palomo, i que ens asseguren una bona experiència a més amb producte de primera qualitat. I no són menys les postres, entre els que podem trobar:
- Arròs amb llet
- Pa de pessic esborrat
- Pastís de xocolata
- Pastís de formatge casolà
Una carta que des de l'inici fins al final està impregnada per l'amor cap a la gastronomia local i nacional, i això es nota en les valoracions que està rebent a TripAdvisor, que fan que vulguem provar aquest magnífic restaurants al cor de Guadalajara.
(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les opinions)