En el nostre repàs dels restaurants més ben valorats de cada ciutat, de vegades en veiem alguns que han pujat com l'escuma quant a valoracions. Això mateix ha passat a Saragossa, on dels gairebé 1.500 que podem trobar valorats a la ciutat a la plataforma de TripAdvisor, el que està en primera posició és un del qual no havíem parlant abans. Es tracta del Mazmorra by Macera, un restaurant especialitzat en cuina mediterrània i espanyola, situat tot just a un quilòmetre de la Basílica de Nostra Senyora del Pilar, i que està arrasant en valoracions.
Una estètica diferent a Saragossa
La seva estètica és de taverna irlandesa, amb una decoració temàtica de billars, amb fotografies, quadres, il·luminació, escuts i rellotges d'una autèntica sala de billar però sense perdre la qualitat que esperes en un bon restaurant.
En el Mazmorra by Macera, cuiden la presentació dels aliments i treballen sempre amb matèria primera de primera qualitat, perquè els clients gaudeixin d'una experiència culinària honesta, d'un servei professional i amable, però amb un tracte proper i a l'abast de moltes persones. A la seva carta podem trobar tant el menú viatger, amb un preu de 25,90€, com dos tipus de menús degustació (entre 26 i 30 euros depenent de quin escollim), el menú gurmet de 45€ o el menú gastronòmic, que és el que té un preu més elevat, de 80€.
Tanmateix, també podem menjar a la carta, amb el que les opcions que trobem són moltes i variades, en funció de què ens vingui de gust.
Als seus diferents menús, podem trobar plats com els següents:
- Amanida de tomàquet rosa amb seitons, olives negres, ous de guatlla, perles Mòdena i vinagreta d'oliva
- Carpaccio de gambes. Quenelle de gelat de poma amb gingebre
- Tartar de tomàquet rosa de Barbastre. Oli d'Oliva del Baix Aragó.
- Arròs melós trufat de cansalada viada a baixa temperatura amb Grana Padano i encenall de pernil
- Corbina fresca rostida amb salsa de cava, tomàquets rostits i la seva petxina variada
- Tataki de cansalada viada amb salsa teriyaki rostida a baixa temperatura amb puré de patata i poma, wakame i esferificacions de vermut macerat amb maduixes
- Canelons de carn de llonganissa amb boletus i crema de bolets
- Caneló de galtera amb salsa espanyola i ou a baixa temperatura
- Costellam rostit a baixa temperatura (8 hores a 80è) amb barbacoa i patates rostides amb ceba
- Lingot d'Anyell d'Aragó amb allioli de safrà
Com veiem, plats molt diferents però en els quals el denominador comú és en el bon gust per la cuina espanyola i mediterrània, utilitzant productes de primera qualitat i buscant sempre jocs amb els diferents ingredients. Una cuina elaborada que ja ha aixecat comentaris tan positivios com aquest a TripAdvisor: "Quant al servei genial, des del principi fins al final una atenció molt bona per part de tot el personal. Inclòs el cap, preocupant-se a tota hora de la nostra estada allà i fent-nos recomanacions. Quant al menjar, espectacular. Demanem el menú i tot molt bo (entrants, principal i postres). Provem el costellam, la garreta i el filet i tot molt bo."
Un restaurant que està arrasant a Saragossa, i que estem segurs que amb la seva proximitat i bon gust per les seves elaboracions, continuarà sent un dels més sol·licitats a la capital aragonesa.
(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)