Els llocs que tenen entre els seus restaurants més ben valorats a TripAdvisor pels usuaris, algun que aparegui en la Guia Michelin, sempre ens criden l'atenció. És el cas de Terol, en el que trobem com tercer més ben valorat el restaurant Yain, ubicat en el centre de la ciutat aragonesa. És el restaurant Yain.

Cuina de proximitat a Terol

Té ja la distinció del Plat Michelin, que segons explica la mateixa guia, "aquest símbol vol ressaltar el fet que estar seleccionat és garantia de qualitat".

yaingrande

Restaurant Yain a Terol

La seva carta és el reflex de la seva terra i les seves tradicions, treballen especialment productes de proximitat amb proveïdors locals, des d'un punt de vista senzill i honest. El que podem deduir és que si ens decidim a provar aquest restaurant, ens emportarem una experiència gastronòmica del més autòctona, la qual cosa sempre és una cosa benvinguda quan descobrim algun lloc de la nostra geografia.

Quant als espais, el restaurant té dos salons, i en el que refereix a la carta, podem optar per menús degustació. Entre ells, trobem el menú essència, que consta de 7 elaboracions per 45€ per persona. Si ho preferim, per 70€ tenim el menú epicure, que consta de 12 elaboracions.

yain3

Plat del restaurant Yain

Al restaurant Yain, el celler també és una cosa particular que ens ha cridat l'atenció. Ubicada a 7 metres sota la cota del terra, amb una temperatura constant de 15ºC i humitat relativa del 65%, és el lloc perfecte per al mim i descans de les seves millors ampolles.

Situada al costat de les restes del celler jueu del segle XIV, allotja al seu interior una cuidada i molt personal selecció de vins de molt diverses procedències i característiques de la mà de Raúl Igual.

Sabent tot això, no ens hem pogut (ni estimat) resistir a fer una ullada a la seva carta, i aquests són alguns dels entrants que podem trobar:

  • Croqueta de pularda amb trompeta negra
  • Torrada de sardina amb salsa chilindrón i pols de pernil
  • Pop temperat sobre escuma de patata i sriracha de marisc
  • Anguila fumada sobre crema de bava ganoush i teriyaki
  • Tac de papada a baixa temperatura amb parmentier de patata

Plats molt variats, i que com veiem són perfectes per començar a entrar en calor abans del nostre plat principal. Podem escollir tant carns com bacallà (el peix en què s'han especialitzat), i algunes de les propostes són aquestes:

  • Bacallà gratinat a l'all negre sobre crema de ceba
  • Bacallà a la planxa amb aroma de romaní, tomàquet i olivada
  • Pedrer de vedella glacejada amb ponzu sobre crema de coliflor
  • Maneta de porc farcida de pernil i boletus amb puré de patata violeta i salsa de regalèssia
  • Ploma d'ibèric de Terol rostida a baixa temperatura amb setinatge de salsa de PX

yain2

Plat del restaurant Yain

Per tancar, postres com el pastís de formatge o la mousse de llimona venen com a anell al dit.

Com veiem, un restaurant amb moltes opcions tant de menús com de carta, a més d'un celler molt particular a Terol, un lloc per descobrir a més amb bones propostes gastronòmiques.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)