Ens encanta veure mitjançant TripAdvisor els restaurants que estan arrasant en valoracions per tota la nostra geografia, i aquesta vegada ens hem aturat a Vilafranca del Penedès, terra de bons vins i per tant, de bona gastronomia.

Restaurant amb una carta molt elaborada

1 - Restaurant La Martina

El podi dels més ben valorats l'encapçala el Restaurant La Martina de Vilafranca, que s'emporta la primera posició dels més de 100 restaurants de la localitat gràcies a la seva proposta de gastronomia llatinoamericana, amb especial atenció a les carns, de les quals ja llegim molts comentaris a TripAdvisor: "Com sempre mai no falla la carn en aquest restaurant, tot molt bo i de bona qualitat. Atenció molt bona i amigable. Com sempre tornaríem a anar." Aquest cèntric restaurant de Vilafranca ens ofereix a la seva carta productes de primera qualitat, i trobem plats com els pedrers, l'entranya, el filet de vedella... clàssics de les cartes de restaurant argentines, precedides si ho volem per unes també tradicionals empanades argentines.

martina

Restaurant la Martina

Un restaurant que es mou en un rang de preus mitjà dels 15 als 25 euros per persona, i que estem segurs que vol continuar oferint el mateix nivell gastronòmic per no perdre aquesta privilegiada posició en TripAdvisor.

2 - El Cigró d'Or

La segona posició en valoracions la hi porta aquest restaurant també molt cèntric, en el qual la mitjana de preus és entre els 15 i els 40 euros per comensal. Gastronomia espanyola i mediterrània a la seva carta, que ja està causant comentaris com aquest a TripAdvisor: "Vam estar visitant Vilafranca del Penedès i a l'hora de menjar triem El Cigró a les bones ressenyes que té. I no va defraudar. Tenen un menú diari de 16 € fet amb productes locals i cuinats i combinats amb molt bon gust. El restaurant és just sobre el mercat, decoració elegant i senzilla. Molt ben atesos pel personal."

Un restaurant que intenta ser fidel al seu estil d'utilitzar molt producte local, i a la seva carta podem trobar alguns exemples com aquests:

  • Mandonguilles amb calamar
  • Amanida amb brandada de bacallà i escalivada
  • Lluç en tempura amb cremós de cigrons
  • Selecció de formatges catalans

Només és un petit aperitiu de tot el que podem trobar en una carta que canvia en funció dels productes de temporada, una cosa que sempre és un bon senyal en gastronomia.

cigro

Plat d'El Cigró d'Or a Vilafranca

3 - En Rima

El restaurant En Rima també ens ofereix una cuina local i mediterrània, amb un rang de preus una mica més elevat de mitjana. Entre els 25 i els 60 euros per comensal. Al restaurant En Rima ofereixen cuina de proximitat amb ingredients senzills, frescos, ecològics i saludables, respectant la tradició gastronòmica de l'exquisida cuina catalana i mediterrània, de mar i muntanya.

Posen a la nostra disposició, en un ambient acollidor, gastronomia de mercat de proximitat, elaborada amb productes Km 0 de la xarxa internacional slow food, centrada en la riquesa de les varietats locals i productes de temporada. Alguns dels plats que podem trobar a la seva carta són els següents:

  • Ravioli cremós de bolets, reducció de foie i làmina de pernil ibèric
  • Magret d'ànec amb chutney de peres al vi i cremós de ceba
  • Terrina de garrí, pinzellada de poma amb mostassa de fruits vermells

enrimagrande

Restaurant En Rima de Vilafranca

Molta varietat en una carta elaborada de molt mim, i que estem segurs que no decebrà els que la provin.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)