La sal és un ingredient imprescindible per viure. La sal conté sodi, un mineral necessari per a algunes de les funcions més importants del nostre cos. Aquest macronutrient es combina amb el potassi per mantenir l'homeòstasi a nivell orgànic i que la nostra vida no estigui en perill. I ja que obtenir sodi dels aliments no és fàcil, fer-ho ingerint sal és la manera més senzilla de cobrir els nivells, ja que el 40% de la sal és sodi.
No obstant això, la sal en excés és molt perjudicial. Els experts recomanen que no consumim més de 5 grams al dia. Una quantitat que ve a ser el que cap en una cullerada. I és que superar aquesta dosi sovint pot ser la causa de problemes coronaris. Es coneix que consumir massa sal pot desembocar en seriosos problemes cardiovasculars. Podria dir-se que al mateix nivell que el sucre.
La sal pot ser tan beneficiosa com perjudicial
És per això que a l'hora d'escollir una sal per consumir hem de caminar de molt ull. D'entrada, és molt important que triem una sal sense refinar. I és que la sal sense refinar conté altres minerals essencials com a calci, magnesi o ferro, la qual cosa la fa més rica i menys perillosa per a la nostra salut.
Entre les sals no refinades més preuades destaca, per exemple, la de l'Himàlaia, una sal molt sol·licitada que conté diversos oligoelements. Però hi ha altres varietats igual de recomanables.
La sal blava de Pèrsia és una de les més desitjades
La sal blava de Pèrsia també és molt preuada a tot el món. Es tracta d'una sal gemma. Això significa que s'allunya notablement de la sal marina i que es consisteix en partícules formades per l'evaporació d'antics mars i llacs interiors. El resultat són cristalls formats per la fosilització natural al llarg de més de 260 milions d'anys.
D'altra banda, aquesta sal blava presenta un color blavós, que aconsegueix gràcies a la presència de la silvita, un mineral de potassi. El que a més, de sabor, aporta un toc estètic molt especial.
Quant al seu origen, s'extreu únicament de les muntanyes del nord de l'Iran. I no és refinada, amb la qual cosa té un alt contingut en calci, magnesi, ferro i potassi.
Aldi té a la venda sal blava de Pèrsia
Aquesta sal blava de Pèrsia té una textura cruixent i un sabor molt suau, fins i tot amb tocs àcids. I és perfecta per acompanyar peixos a la planxa, amanides, gaspatxos, vegetals, fruites, carns, etc.
I si t'han quedat ganes de provar aquesta sal, has de saber que a Aldi la pots trobar des del passat 11 d'octubre. Està disponible a les prestatgeries de les superfícies físiques de la cadena alemanya en envasos de 175 grams. I el seu preu és de 4,69 euros la unitat.