La coliflor és un aliment amb un sabor molt agradable i amb una gran aportació nutricional que no has de desaprofitar. Es pot destacar que existeixen diversos tipus d'aquesta hortalissa amb què podràs preparar infinitat de receptes, Aldi en té una que no és igual als altres i a continuació t'explicarem perquè.
No sempre trobem hortalisses que siguin del gust de tots, però afortunadament la coliflor és una d'aquestes poques que molts pots degustar sense tant problema. Tanmateix, en principi has de saber quins són els seus tipus per adaptar-les millor a les teves preparacions.
D'acord amb la seva època de maduració es poden distingir tres tipus: les d'estiu, més compactes; de tardor, són grans i vigoroses; i les d'hivern, que, malgrat el seu nom, maduren a la primavera.
Però atenent el seu color, podem distingir entre: Blanca, és la més comuna, el seu color és gràcies que els agricultors la cobreixen amb els seus fulls verds i impedeixen el desenvolupament de la clorofil·la.
La verda, si és exposada al sol, és més aromàtica i té més vitamina C, en aquesta varietat s'inclou la Romanesco que té forma de torreta; la Casa, que conté antocianinas, el qual és un compost antioxidant.
Aquesta última i la blanca, són les que t'ofereix Aldi de la marca El Mercado, ambdues conreades a Espanya. És un paquet de 250g d'un sabor fresc, únic i molt saludable que podràs comprar per 1,99 euros.
Com preparar la coliflor?
Aquesta hortalissa es pot consumir crua, ja que així aporta la quantitat de nutrients més gran, per a això pots combinar-la en amanides juntament amb altres llegums, hortalisses o verdures.
També és una opció consumir-la cuita i fins i tot adobada, encara que has de recordar que, a més temps de cocció, més perd els seus nutrients. Un secret per evitar això és posar-la en aigua bullint uns quants minuts.
A més, el brou que et resulti d'aquest procés pots utilitzar-lo per a preparacions com cremes, sopes i d'altres, així estaràs consumint gran part dels nutrients de l'aigua d'aquesta hortalissa.
La coliflor no només té un aspecte estètic agradable a la vista, sinó que és en tota la seva esplendor un gran model d'hortalissa, ja que és deliciosa i nutritiva.