S'apropa la tardor i amb ell arriba el temps d'anar a buscar bolets. Un costum cada vegada més popular a moltes zones d'Espanya. Sobretot a Catalunya, on és tota una activitat de culte. I entre els bolets més coneguts hi ha els rovellons.
Aquest bolet sol trobar-se als boscos on abunden els pins. En aquest sentit, els rovellons necessiten els pins, amb la qual cosa és molt difícil trobar-los en zones on no hi hagi pins. I consumir-los és una delícia, a més que aporten nombrosos beneficis per a la salut i el sistema immunològic. Els experts fins i tot els recomanen per aprimar-se.
El rovelló és una font rica en vitamines i minerals
Els rovellons són rics en vitamines A, B1, B2, B3. També en minerals com a calci, ferro, iode, magnesi, potassi i fòsfor. I tot això sense oblidar grans dosis de fibra i proteïnes.
Gràcies a tot això, els rovellons ens ajuden a regular el colesterol i el trànsit intestinal, augmenten la generació de glòbuls vermells i blancs, redueixen l'estrès i el mal de cap i activen les nostres defenses, el que millora el funcionament del nostre sistema immunològic. Així mateix, estan molt recomanats per a embarassades i nens.
I quant a la seva preparació, són deliciosos a la graella amb all i julivert. Però també en forma de crema o només a la planxa.
Aldi ven el rovelló en conserva
Una sèrie de receptes que podràs preparar amb un dels articles que pots trobar aquests dies a Aldi. La multinacional alemanya ofereix als seus clients aquest producte de temporada en conserva.
Concretament, a les prestatgeries d'Aldi trobaràs el rovelló silvestre trossejat. Està produït per la marca El Cultivador. Ve en envasos de 290 grams i el preu de cada un és d'1,99 euros. Una inversió bastant inferior al que et costarà anar a buscar-los a la muntanya.