Son molts els tipus i marques de cervesa que trobes ara mateix a Espanya i el bo d'aquesta varietat és que s'adapten a diferents gustos, però també és cert que n'hi ha algunes que s'ubiquen als primers llocs de les anàlisis comparatius fets per la OCU.

S'ha fet una anàlisi dels diferents tipus de cervesa per part de la OCU i l'organització ha determinat que les marques blanques tenen els millors resultats. Entre l'avaluació s'han pres en compte cerveses clares, suaus, amb contingut d'alcohol mitjà, les quals poden anar entre 5,6 i 15%.

Cervesa
Cervesa

Per a aquestes anàlisis s'han fet estudis a través de laboratoris que s'encarreguen de revelar la composició i fermentació de cada una de les cerveses, considerant també unes notes de tast a cegues que s'ha dut a terme per part de jutges experts que han aplicat la metodologia BJCP, la qual cosa es tradueix en Beer Judge Certification Program.

S'ha pogut determinar que per a la fabricació d'aquestes cerveses es fa servir extracte de llúpol, la qual cosa vol dir que algunes poden perdre sabor i aroma, per la qual cosa s'ha pogut determinar també que cap de les cerveses avaluades no té un contingut 100% en malt.

A més del malt, aquestes cerveses inclouen també blat de moro, arròs i altres cereals que serveixen per completar les receptes i permetre que la fabricació sigui menys costosa. Aquests complements també serveixen perquè la cervesa tingui un sabor més suau.

Les marques de cervesa blanca prenen la davantera

En aquesta avaluació feta per la OCU s'han tingut en compte altres factors que han permès establir la llista de classificació. Dins d'aquests factors podem trobar la importància al moment de triar l'aigua, els llevats, les proporcions de cereals utilitzats i el tipus de llúpol utilitzat.

Gerra de cervesa MJÖD
Gerra de cervesa MJÖD

Totes les marques han tingut puntuacions diferents, segons la seva variació i tipus, han estat classificades aquestes cerveses tenint en compte tots els aspectes rellevants de la seva fabricació. Les dues més destacades han estat les següents:

Ramblers Especial, una cervesa que compta amb un volum alcohòlic de 5,90%. És considerada com una de les cerveses amb millor valoració, comptant amb una prova de tast que es caracteritza per comptar amb un cos mitjà, també amb alta carbonatació i amb poca amargor. A la seva recepta és una cervesa que compta també amb blat de moro i encebada sense maltar.

Steinburg Especial (Mercadona). Aquesta és la segona cervesa i compta amb un volum de 5,69%, comptant també amb una bona nota, comptant amb poc cos, una alta sensació de gas i sabor amarg sota.

La OCU ha determinat que aquesta cervesa no només és una bona alternativa quant a qualitat, sinó que també s'ha pogut determinar que aquestes cerveses són econòmiques i que es consideren com de les més econòmiques del mercat. Per a aquesta elaboració es va tenir en compte l'opinió de professionals de l'alimentació i també de la salut.