La gastronomia vegana ha vingut per quedar-se. Són molts els restaurants que ja ens ofereixen aquesta opció, sigui parcialment o en la totalitat de la seva carta. Especialment trobem restaurant vegans a les grans ciutats, i avui ens hem aturat en un situat en el Poblenou, un freqüentat barri de Barcelona. Es tracta del Blu Bar, un modern restaurant que a més ja és dels més ben valorats de la ciutat comtal, la qual cosa ja ens indica com de bé que treballen la seva cuina.
Menjar vegà a Barcelona
Situat a la Rambla del Poblenou i a prop de la platja, compta ja els seus comentaris positius a TripAdvisor per desenes, tant de persones que segueixen una dieta vegana com d'aquells que descobreixen una cosa nova gràcies al Blu Bar. Aquest és un dels exemples que podem llegir: "Si t'agrada el menjar vegà, aquest és el teu lloc. El menjar exquisit, nosaltres vam menjar nachos i pizza, però el tracte del personal no es queda enrere, súpers amable. Tornarem segur."
Hem mirat la carta i a més d'una gran varietat de batuts i sucs molt sans, podem trobar una varietat als plats sorprenent. Aquestes són algunes de les opcions amb les que podem començar:
- Gyozas de verdures al vapor amb salsa teriyaki
- Patates al forn amb allioli propietària i salsa picant
- Moniatos al forn amb veganesa casolana
- Nachos & Guacamole: formatge fos, mongetes negres, chili sense carn, pic de gall i guacamole
Opcions molt variades com veiem, sempre amb el millor gust des d'una perspectiva vegana. Si ho preferim, també hi ha uns bowls molt interessant i sans, sense renunciar al millor sabor:
- Mexican Bowl: arròs basmati, guacamole, totopos de blat de moro, carnita vegana, fesols negres, chili sense carn, pic de gall i tomàquets cherry
- Zucchini Spaghetti: espaguetis de carbassó temperat amb pesto de ruca, carxofes, tomàquets cherry i formatge d'anacards casolà
Si ho preferim, també podem optar per algun dels seus entrepans:
- Carnita vegana propietària amb salsa barbacoa, veganesa, coliflor, ceba adobada i coriandre.
- Hamburguesa vegana, espinacs, formatge cheddar, ceba caramel·litzada, cogombret, tomàquet i salsa burger.
Finalment, també destaquem les pizzes, entre les quals trobem molta varietat de sabors i ingredients, com per exemple aquestes:
- Capricciosa: tomàquet, formatge d'anacards casolà, pernil vegà, bolets shitake, carxofes i olives
- Popeye: tomàquet, espinacs baby, tomàquets cherry, tomàquets secs, pesto de ruca i formatge d'anacards
- Melanzane: tomàquet, mozzarella, albergínia al forn, orenga, alfàbrega i oli d'all
- Mushrooms & Truffle: bolets, carpaccio de carbassa, mozzarella i crema de trufes
- Cheese Lovers: mozzarella, formatge blau, nous, peres, ceba caramel·litzada i crema d'oli balsàmic
Moltes opcions en un restaurant vegà, el Blu Bar, que està arrasant a TripAdvisor com dèiem, i que està donant un impuls a la gastronomia vegana, en la qual ens demostren que no hem de renunciar a sabor per menjar seguint aquest tipus de dieta.
(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)