La cuina catalana és una de les més ben valorades de tot el panorama Mediterrani, la qual cosa no és gens fàcil tenint en compte l'alt nivell que trobem a la vora del nostre mar. A la capital espanyola ho saben, i a la mateixa zona del Retiro de Madrid, a ple cor de la ciutat, trobem un restaurant de cuina catalana que està causant sensació.
Plats que et traslladaran a Catalunya
Es tracta del restaurant Can Bonet, un establiment que es va gestar durant el confinament. Can Bonet és un restaurant de cuina mediterrània i catalana únic a Madrid, on podrem trobar els millors plats de la gastronomia catalana, sense moure'ns de la capital del país. Hi ha una opció de menú diari ideal per als que vulguin menjar entre setmana també, així que hem volgut veure què trobem a la carta, i la veritat que la cuina catalana està més que bé representat amb opcions com aquestes:
- Cecina de vaca vella amb canonges
- Esqueixada de bacallà, tomàquet i olives d'Aragó
- Cargols a la gormanta amb allioli
- Musclos de roca a la brasa
- Amanida de perdiu escabetxada i brots
Opcions ideals per anar prenent contacte amb alguns plats típics de la gastronomia catalana, en un restaurant Can Bonet que col·lecciona comentaris positius a TripAdvisor: "Descobrim aquest lloc per El Tenedor i l'experiència va ser molt bona. La ubicació del local, la seva decoració i la música superagradable que tenien posada ens va encantar. El que més em va agradar van ser els entrants: pa amb tomàquet, cargols, calsots i esqueixada, de vici. La fideuà és molt rica. I fins a les postres molt bones."
I és que com a plats principals podem escollir entre una àmplia varietat, ja sigui arrossos, carns o peixos, en funció del que ens vingui de gust, amb preparacions com aquestes:
- Fideuà rossejat de sípia i calamar
- Arròs amb gambes allistades
- Llom de bacallà, cigrons i sobrassada
- Botifarra artesana de Cal Miquelet amb mongetes de Santa Pau
- Steak tartar de filet de vaca
- Costelles de cabrit a la brasa amb albergínia i pebrot
Plats tots ells molt desitjables i que s'adapten al que ens vingui més de gust en funció si som més carnívors, arrossers, o ens fascina el peix.
I les postres no es poden quedar enrere, amb propostes clàssiques catalana com el mató amb mel o la crema catalana, així com opcions més generals com el milfulls de crema amb fruits vermells o el braç de nata amb cobertura de xocolata.
Una carta molt àmplia i variada, amb l'opció com dèiem de menjar menú durant el migdia en un restaurant on un comensal paga de mitjana entre 15 i 35 euros.
(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)