Una de les barreges que en cuina no sol fallar, és la de combinar la cuina amb productes tradicionals i receptes de tota la vida, aquestes que desprenen amor, amb noves tècniques culinàries, que aporten aquest punt extra als plats i els fa diferents per millorar-los encara més. Un exemple d'això és un restaurant de Barcelona, que enaTripAdvisor està triomfant en valoracions. Es tracta del Casa Amàlia 1950, que combina tradició culinària amb tècniques i propostes més actuals, i que ja és dels restaurants més ben valorats de la ciutat dels més de 8.700 que hi ha valorats.

Combinació de tradició amb noves tendències

amaliagrande

Casa Amàlia 1950

El seu rang de preus al mig, entre els 25 i els 55 euros per comensal, i es troba en l'Eixample de Barcelona, a 600 metres de la Casa Batlló, amb el que la seva ubicació és fantàstica tant si som de Barcelona com si estem visitant la ciutat, ja que a més la Sagrada Família tampoc no és gaire lluny.

Aquest restaurant especialitzat en cuina de mercat, cuina amb passió des de 1950, i intenta transformar el producte amb el màxim respecte a la tradició, una cosa que fins ara els està funcionant i molt. Molts dels productes que utilitzen a més els obtenen en les parades del mercat de la Concepció, molt proper al restaurant i un conegut lloc de Barcelona. Així que hem volgut veure la carta que ens ofereixen, i volem compartir algunes coses que hem vist més que desitjables.

  • Toma tomate bonito: Assortiment de tomàquets prèmium amb ceba tendra morada i ventresca de bonic gurmet.
  • Cremosa de Planeses: Croqueta de pollastre de pasturatge de granja.
  • Cremosa D'gla: Croqueta de pernil ibèric de gla D.O. «Vall dels Pedroches».
  • Foie de la iaia: Foie d'ànec artesanal de Vilobí d'Onyar amb armanyac i cruixent de coca de vidre.
  • Popeyes: Bunyols d'espinacs de Can Fisas i mel de la bresca
  • Quin Morro!: Doble cocció de careta de porc confitada en all i romaní

Com podem comprovar, uns entrants molt diferents entre ells, que s'adapten al que cada un prefereixi per començar el seu àpat, i sempre amb producte de qualitat i de proximitat però sense oblidar d'acurada elaboració.

Fent una ullada als plats principals, la varietat tampoc no es queda enrere, podent escollir per exemple entre els següents:

  • Catavents: Paella marinera amb arròs cristal·lí de Pals, gamba vermella i escamarlà.
  • Canelons1950: Canelons amb 3 carns i beixamel.
  • Rapcremat: Rap a la brasa a l'«all cremat» amb escopinyes i musclos.

amalia2

Plat de la carta del Casa Amàlia 1950

I alguns plats més enfocats a la transformació i a les noves tendències culinàries i barreja de sabors, per als més atrevits:

  • Ruperta: Carbassa a la brasa amb magrana, fruita seca i stracciatella de burrata.
  • Panalena Mallorquina: Desconstrucció d'albergínia a la brasa amb papada, sobrassada
    de Mallorca de Xesc Reina, cansalada viada ibèrica de gla Maldonado i bresca de mel.
  • Tarrako Tosa-Mi: Tataki de ventresca de tonyina «Balfegó» amb llavors de sèsam i la nostra salsa de soja

amalia3

Plat de la carta del Casa Amàlia 1950

Exemples perfectes de com una cuina tradicional s'adapta als nous temps que corren, oferint aquesta sinergia del clàssic i el modern que ja els té en un lloc molt alt de les valoracions de TripAdvisor. Per cert, com a postres no ens podem oblidar de les seves trufes de xocolata negra, el seu mató amb mel, o un coulant de te matcha amb gelat de mascarpone, entre d'altres.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les opinions)