Ja tenim aquí l'any nou xinès, i no anàvem a ser aliens a això ja que en un món cada vegada més globalitzat, la influència xinesa en les nostres ciutats és més gran. El 2022 l'any nou xinès comença l'1 de febrer i marca el començament de l'any del Tigre.
Fa poc vam descobrir un restaurant de cuina asiàtica a Barcelona com és el Boa-Bao, que a més ara amb l'arribada de l'any nou xinès ens porta una proposta que no anàvem a passar per alt.
Un menú de quatre plats únic
Plats del Boa-Bao Barcelona
Un restaurant ubicat en la coneguda Plaza del Dr. Letamendi, en el centre de la capital catalana, i que en un ambient distès ens ofereix el millor de la cuina asiàtica. És una de les propostes gastronòmiques panasiàtiques més autèntiques de Barcelona, i està basada en la tradició, savoir-faire i expertise d'un equip que destaca per la multiculturalitat dels seus xefs, provinents de diferents punts del Sud-Est Asiàtic. El seu menú presenta plats provinents de Tailàndia, el Vietnam, Laos, Cambodja, Malàisia, Indonèsia, les Filipines, Corea, el Japó i la Xina.
I fins al proper 6 de febrer tenim l'opció de celebrar amb ells l'arribada de l'any nou xinès amb un menú de quatre plats que no ens ha deixat indiferents:
- Entrant: Jiaozi de porc i cibulet xinès (9,50€). Uns delicats dumplings amb carn de porc, cibulet xinès i brots de bambú cuits al vapor amb xili, coriandre i gingebre fresc ratllat servits amb vinagre negre. Tradicionalment, les famílies xineses preparen aquests dumplings durant la vigília d'any nou per menjar-se'ls a mitjanit.
- Entrant: Lao Gan Ma Chili Crisp (7,50€). Es tracta d'un bao en forma de petit bol on el comensal pot servir-se amb l'ajuda d'una cullera una quantitat de carn de porc o Heura servida al costat per menjar-se'l tot seguit tot junt.
- Principal: Llobarro Fregit amb salsa Douchi (19,50€). El peix és un plat tradicional de l'Any Nou Xinès. No tothom pot permetre's el luxe de cuinar-lo, ja que el peix és símbol de riquesa. Menjar peix en vigília d'Any Nou és símbol d'un any d'abundància i riquesa.
- Postres: Jian Dui (7,50€). Els Jian Dui són unes petites boles de llavors de sèsam que s'omplen tradicionalment amb pasta de mongeta vermella dolça. La seva forma rodona i el color daurat s'associa amb la fortuna, amb el retrobament i amb estar junts.
Boa-Bao Barcelona
Com podem veure, plats amb una elaboració treballada i que a més tenen un simbolisme a la Xina que ja ha arribat a Occident i que de la mà del Boa-Bao Barcelona ara tenim l'oportunitat de degustar i qui sap, aprofitar aquests bons presagis d'un menú que fins al 6 de febrer tenim l'oportunitat de degustar.
Si som entusiastes de la cuina asiàtica i tenim ganes de provar una cosa diferent, sens dubte aquesta és una bona oportunitat per gaudir de la cuina d'un restaurant referent a Barcelona alhora que celebrem l'arribada de l'any del Tigre.
(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)