Girona és d'aquestes províncies espanyoles en les quals menjar és tot un plaer per la seva bona qualitat en matèria primera. Tant carns com mariscos i peixos els podem trobar de la millor qualitat a la província de Girona, així que els restaurants de la capital sempre són una referència gastronòmica. Hem vist a TripAdvisor un restaurant que és al top 10 dels més valorats, en concret és el sisè més ben valorat, i està especialitzat en cuina internacional, però sempre amb tints nacionals per culminar una gran experiència gastronòmica.
Fusió de sabors a Girona
Es tracta del restaurant München, situat a menys d'1 quilòmetre de la Catedral de Girona, un lloc icònic de la ciutat. El restaurant München està situat al cor del barri de Pedret, a un passeig del nucli antic de Girona.
Aposten pels productes de proximitat i de temporada, una cosa que mai no pot fallar, i és per això que hem volgut veure la carta que ens ofereix el München.
Aquests són alguns dels entrants que podem trobar:
- Amanida de llagostins, alvocat i mango
- Amanida de temporada amb bacallà confitat i pebre de sechuan
- Consomé de pollastre infusionat, escalopa de foie, pakchou, enokis, i bròcoli
- Vieires, cruixents de cansalada ibèrica, espàrrec blanc, ceps i oli de trufa
- Carpaccio de peus de porc, bolets i ceba caramel·litzada
- Salmó curat, quefir, crema d'alvocat i oli d'ànec
- Pop de Cap de Creus, diabla, maionesa de menta i patates violetes
Opcions molt variades i com veiem sempre apostant per una fusió de sabors més que interessants, que ens deixaran amb ganes de més, i aquests són alguns dels plats que podem demanar com a principal, que tampoc no es queden enrere:
- Cruixent de garrí amb compota de pera, crema d'Idiazabal, shimejis escabetxats i reducció de vi ranci
- Magret d'ànec teriyaki laminat amb verdures
- Bacallà, formatge brie, crema d'ametlles, mel i verdures
- Steak tartar, encenall de botarga, mascarpone, llavors de mostassa envinagrades
- Nyoquis gratinats beixamel de cheddar, espinacs, tomàquet i cruixent de pernil ibèric
- Arròs sec de rap i cloïsses amb allioli al pebre vermell
- Secret de porc Ibèric amb mantega de cafè de París
- Capellini amb encenalls de foie, trufa i parmesà
- Tataki de tonyina, soja, hummus, espàrrecs i bolets
Opcions per a tots els gustos, en un restaurant perfecte per conèixer la gastronomia gironina. La mitjana de preu per comensal és entre els 20 i els 40 euros, un preu molt correcte tenint en compte el tipus de cuina que trobarem.
Molts comentaris positius llegim ja a TripAdvisor, parlant del complet que és el restaurant: "Tant l'ambient, com la decoració, el tracte i per descomptat el menjar van ser excel·lents. D'entre tots els plats destacar l'arròs sec amb gambes i rap que era espectacular encara que les altres coses també eren delicioses. El preu molt conforme amb la qualitat."
(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)