Mercadona fa temps que és pionera en la producció de l'hummus, aquest menjar que s'ha convertit en aperitiu, berenar, sopar i esmorzar. Vegà i sense gluten, és apte per a qualsevol dieta.
A base de cigrons i espècies, és una recepta procedent dels països àrabs i que alguns experts ubiquen en l'Antic Egipte. Avui se celebra el Dia Internacional de l'Hummus, i quin millor homenatge que un tast de l'ampli assortiment de sabors d'aquest superaliment.
Dia Internacional de l'Hummus a Mercadona
És fàcil de fer i ara és imprescindible per a qualsevol trobada d'amics, i ideal per acompanyar unes cerveses.
Però la recepta de Mercadona s'ha convertit sens dubte en la més aclamada d'entre totes les marques, marca tendència i arrasa.
Més d'una vegada, anar al súper a última hora ha implicat trobar-se amb la prestatgeria d'aquesta delícia completament buida.
I com el seu èxit va ser tal, la cadena valenciana va decidir ampliar l'assortiment i va apostar per diferents sabors afegits a la base de cigrons i tahina, a molt bon preu i amb origen natural.
Si l'hummus s'ha convertit en el vostre aliat més important últimament i voleu celebrar el seu dia internacional amb magnificència, un tast de les varietats de Mercadona pot convertir-se en el millor pla.
Com a mostra de l'èxit que va suposar la seva barreja original, els supermercats més famosos del país van crear un envàs amb el doble de contingut, 480 grams, que va aparèixer a les neveres acompanyant el primer, de 240 grams. I òbviament, el nou format també ha tingut una gran acollida.
I davant d'això, cada vegada més opcions omplen les prestatgeries, i cap costa més d'1,70 euros.
Coneixes totes les opcions?
La primera opció que ofereixen és l'hummus amb pebrot de piquillo rostit. Una recepta exquisida que combina la base de cigrons amb amanida de pebrots, all i oli d'oliva verge extra.
El segueix l'hummus amb olives de Kalamata, una fusió de cuina àrab i grega que dona un toc fresc i farà les delícies dels més gurmets.
De fet, el mateix envàs el recomana com a salsa per a amanides o acompanyament de verdures.
I és que les mítiques olives gregues de la ciutat del mar Jònic, Kalamata, són un dels principals ingredients de la famosa amanida tan típica en aquest país mediterrani. Tant aquest envàs, de 240 grams, com el de pebrots costen 1,40 euros.
També, encara que no sigui el dia de la gastronomia hel·lènica, heu de saber que Mercadona va afegir fa poc a la seva nevera la salsa més famosa de Grècia: el tzatziki.
Es tracta d'una crema feta amb iogurt, cogombre i una combinació d'espècies, que s'ha convertit en icona de la seva gastronomia, inclosa en plats i servida també per sucar-hi pa. Fresca, lleugera i deliciosa. I per només 1,75 euros.
L'últim producte de l'assortiment de l'apreciat producte de cigrons és, en aquest cas, poc habitual. Es tracta de l'hummus d'alvocat. Ni guacamole, ni hummus, ho heu llegit bé, és una barreja de les dues. I amb un sabor fresc i un contingut sa que agradarà als fans dels aperitius i de la fusió.
L'envàs costa 1,70 euros i l'únic dubte és si per menjar-lo s'hi suquen nachos, pa, bastonets de pastanaga o api...
De fet, el més típic per menjar el producte del dia és pa torrat o pics de pa, bastonets de pastanaga —també a la venda a Mercadona per 1,49 euros— o api, i regañás, cruixents i per 0,68 euros el paquet.
I gràcies a la seva comoditat de transport és un dels favorits en pícnics o plans a l'aire lliure. Com a aperitiu abans d'una barbacoa o en un vermut de diumenge, l'hummus de Mercadona és tot un referent.