La Latina és un animat barri de Madrid, situat al terreny d'una fortalesa islàmica medieval, un laberint de carrers estrets amb nombrosos bars de tapes i tavernes, entre els quals hem trobat, un restaurant argentí que ens ha cridat l'atenció. Els motius pels quals visitar la Latina són molts, però ara se li suma la possibilitat de conèixer El Camoatí, que ja és el restaurant de gastronomia argentina més ben valorat a TripAdvisor.

Cuina argentina i italiana amb tocs d'autor

El nom Camoatí fa referència a una reunió d'amics i és el que dona vida a aquest bar-bistró, ubicat al cor de l'Àustria del barri madrileny de la Latina.

El Camoatí, en la Latina de Madrid

Aquest restaurant ens ofereix una cuina tradicional argentina amb influències italianes i tocs d'autor. L'acompanyen a més amb una gran varietat de cocktails, tes i dolços exquisits per gaudir moments entranyables amb els nostres éssers estimats, com si estiguessim a casa, entre amics.

A la seva carta, trobem una àmplia varietat de plats per iniciar, ja siguin mossades com amanides o provoletes, entre els quals en podem destacar alguns:

  • Empanada criolla: de carn típica argentina.
  • Empanada Fugazzeta: de formatge i ceba amb olives.
  • Provoleta Iñigo: mel, tomàquets secs, nous i panses.
  • Provoleta Ibèrica: xoriço ibèric i ceba caramel·litzada.
  • Amanida de formatge de cobra: fulles babyleaf, tomàquets cherry amb 2 medallons de formatge de cabra a la planxa.
  • Tartar de salmó i mango: amb ciboulette i flors amb salsa de soja, llima i wasabi suau.
  • Vitelo Tonnato: Fins talls de rodó de vedella aromatitzada en salsa cremosa de tonyina, maonesa, tàperes, anxoves i mostassa de Dijon.
  • Burrata: mozzarella súper cremosa amb tomàquets de l'horta, amaniment de nous, olives negres i oli d'alfàbrega.

Arrebossades argentina en el Camoatí

Opcions molt variades i per a tots els gustos, ideals a més per compartir entre diverses persones. A TripAdvisor hem mirant els comentaris, i les crítiques són més que positives: "Molt bon menjar, ambient, servei i qualitat preu. És la tercera vegada que vaig i és un encert segur. La milanesa i les carxofes excel·lents i la mousse de maracujà molt recomanable."

I com plats principals, la carn és la gran protagonista de la carta, com no podria ser de cap altra forma. Aquestes són algunes de les opcions que trobem:

  • Steak tartar: filet tallat a ganivet, rovell, cogombrets, ceba, tàperes, mostassa i tabasco.
  • Entranya de vedella Camoatí: talli clàssic argentí de carn amb milfulls de patates a la crema i fulls|fulles verds.
  • Gran graellada argentina: xoriço, botifarró, mollejitas, pollastre, entranya i rostit de tira (per a 2 persones).
  • Milanesa napolitana: vedella arrebossada amb salsa de tomàquet, mozzarella fosa, papes fregides i amanida.
  • Bondiola de porc: amb crema de mostassa i mel sobre medalló de carbassa.

Plat de la carta en el Camoatí

Per si fos poc, també trobem una varietat de pastes com a opcions de plat principal. I per acabar, postres casolanes que no deixen indiferent a ningú, com un volcà de dolç de llet o un tiramisú, seguint amb la línia de plats argentins i italians del restaurant.

Una opció en la Latina ideal per als amants d'ambdues gastronomies, en un ambient informal i distès, perfecte per menjar en un dels barris amb més vida de Madrid.

(Aquest mitjà no es responsabilitza de canvis en les valoracions)